Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Staking schoonmaakpersoneel vliegveld Barcelona zorgt voor veel overlast

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

BARCELONA – Het schoonmaakpersoneel van het vliegveld van Barcelona-El Prat is vandaag met de vijfde en in principe laatste stakingsdag bezig waardoor er overal in de aankomst- en vertrekhallen puin en afval te vinden is. Het gaat om de medewerkers van het bedrijf Valoriza die niet tevreden zijn met de arbeidsomstandigheden en dus de terminals T1, T2 en T3 niet schoonmaken. Ga je dus dit weekend naar Barcelona, schrik dan niet.

Het is voor de passagiers moeilijk lopen in de gangpaden van de aankomst- en vertrekhallen aangezien er overal puin en rotzooi ligt. Prullenbakken puilen uit, toiletten liggen vol met rotzooi en de check in balies zien er ook niet echt geweldig uit. Er is een minimum service wat betreft de schoonmaak, iets wat per wet verplicht is, maar daar is in de praktijk niet veel van te merken.

Het personeel en de vakbonden staken omdat ze het niet eens zijn met de werkomstandigheden. Zo moeten er meer vrije dagen bijkomen, minder werkdruk en minder uren. Het vakantiesysteem moet verbeteren en er moet meer personeel bijkomen om een goede service te garanderen, aldus de vakbonden.

Naast het niet schoonmaken van het vliegveld, staan de werknemers ook elke dag te protesteren voor de deur van de vertrek- en aankomsthallen in de Catalaanse hoofdstad. Deze vrijdag moet in principe de staking voorbij zijn en beginnen de schoonmaakwerkzaamheden weer, iets wat wel een tijdje zal gaan duren. Mocht er echter niets veranderen na deze staking dan zal er 22 en 23 december weer gestaakt gaan worden – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!