skip to Main Content
WK-2018: Rusland wint na extra tijd en strafschoppen van Spanje
123rf

WK-2018: Rusland wint na extra tijd en strafschoppen van Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

WK-2018: Rusland wint na extra tijd en strafschoppen van Spanje

123rf

VOETBAL – Spanje speelde op zondag 1 juli de achtste finale wedstrijd tegen gastland Rusland waarbij op papier Spanje veel sterker was. Spanje staat op de FIFA wereldranglijst op de 10e plaats en wordt als een van de favorieten gezien terwijl Rusland op de 70e plaats staat. Maar Rusland is gastland dit Wereldkampioenschap 2018 dus er kon van alles gebeuren. Er gebeurde echter iets wat velen niet hadden verwacht, Rusland gaat door naar de kwartfinale en Spanje mag naar huis.

Het is voor Spanje de eerste keer sinds een vriendschappelijke wedstrijd in november 2017 dat La Roja tegen Rusland voetbalt. Toen werd het 3-3. Tijdens de laatste drie wedstrijden tegen Rusland wist Spanje 10 keer te scoren (zeven tijdens het EK-2008 en drie bij de laatste vriendschappelijke wedstrijd).

Wedstrijd

Het dit keer opnieuw in het rood spelende Spanje kwam op een 0-1 voorsprong in de 11e minuut na een duw-trek-val moment tussen Sergio Ramos en de Russische verdediger Ignashevich waarbij de 38-jarige Rus via zijn voet de bal in het Russische doel stootte.

In de 39e minuut zorgde de Spaanse verdediger Pique voor een handsbal door zijn arm hoog de lucht in te steken waarna er een penalty was voor Rusland. Het was de Russische publiekslieveling Dzyuba die de bal via een penalty in de 41e minuut in het Spaanse doel schoot.

De tweede helft begin met een 1-1 gelijkspel en nog steeds Andres Iniesta voor Spanje op de bank. Ondanks dat Spanje het meeste balbezit had kwamen er maar weinig kansen. Uiteindelijk kwam de “ster” van La Furia Roja Iniesta in minuut 66 op het veld en veranderde de wedstrijd enigszins (maar niet veel).

In de 78e minuut bracht bondscoach Hierro voor Spanje Aspas erin als vervanging van Diego Costa om wat meer frisse wind te geven in de aanval maar dat j\hielp ook niet echt in een over het algemeen saaie wedstrijd.

Verlenging

Aangezien er na de reguliere speeltijd van 95 minuten een 1-1 gelijkspel was werd er een verlenging gespeeld van twee keer 15 minuten. In de eerste verlenging wist Spanje niet te scoren. Ook in de tweede verlenging wisten Spanje en Rusland geen doelpunten te maken en begon het ook nog eens hard te regenen.

Strafschoppen

Uiteindelijk eindigde de achtste finale wedstrijd tussen Spanje en Rusland in strafschoppen waarbij de statistieken laten zien dat Rusland dat nog nooit gehaald heeft maar Spanje van de acht keer vijf keer wist te winnen.

Iniesta, Piqué, Ramos schoten raak maar Koke en Aspas schoten mis waardoor Rusland doorgaat naar de kwartfinale, iets wat men niet verwacht had en een ware sensatie is tijdens het WK-2018. De droom voor Spanje is voorbij.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Het werd 1-1. En Spanje heeft niets gescoord. De Russen tikten in eigen doel en maakten daarna een goal. 1-1. Gemiste Spaanse penalties deden de rest. Onverwachte overwinning, maar wel verdiend. Onderschat nooit je tegenstander.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by