skip to Main Content
TaxiApp UberPOP zet alle activiteiten tijdelijk stil in Spanje

TaxiApp UberPOP zet alle activiteiten tijdelijk stil in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

uber2MADRID – Uitbundige taxichauffeurs op de straten van Madrid en Barcelona nadat UberPOP heeft aangekondigd voorlopig hun activiteiten in Spanje stil te zetten. Het op non actief zetten van de website en mobiele applicatie komt nadat een rechter had besloten dat het Amerikaanse bedrijf dat moest doen.

Na de rechterlijke uitspraak meldde UberPOP eerst dat zij gewoon door zullen gaan met het verbinden van klanten en particuliere taxichauffeurs in Spanje maar nog geen paar dagen later kondigde het Amerikaanse bedrijf toch aan hun activiteiten voorlopig en tijdelijk stil te zetten in Spanje.

Volgens UberPOP is dit slechts tijdelijk aangezien men in hoger beroep is gegaan tegen de rechterlijke uitspraak in een zaak die was aangespannen tegen het Amerikaanse bedrijf door de vereniging van taxirijders uit de Spaanse hoofdstad Madrid.

Uber werd in april 2014 in Barcelona gepresenteerd waarna Madrid en Valencia volgden. Met de mobiele App kunnen gebruikers in contact komen met particuliere chauffeurs die met hun eigen auto taxi rijden. Volgens de Madrileense taxi’s is dat compleet illegaal en voldoen deze taxirijders niet aan de administratieve regels en betalen zij geen belastingen. Vanwege deze reden was de taxichauffeusrbond uit Madrid naar de rechter gestapt die hen uiteindelijk op 9 december gelijk gaf en een verbod uitsprak voor heel Spanje.

Aanvankelijk kondigde het Amerikaanse internetbedrijf aan dat het niet van plan is om daarop in te gaan. Maar omdat het gerechtelijk verbod ook van toepassing was voor de bedrijven die instaan voor telecommunicatiebedrijven en onlinebetalingen, was de App al sinds 26 december feitelijk onbruikbaar geworden.

De activiteiten van Uber liggen in vele landen onder vuur. In Nederland werden de UberPOP activiteiten ook al stilgelegd en ook in België is de applicatie erg omstreden – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken