skip to Main Content
Voormalig doelman Spanje Iker Casillas heeft hartaanval
Twitter

Voormalig doelman Spanje Iker Casillas heeft hartaanval

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VOETBAL – De 37-jarige voormalig doelman van Real Madrid en het Spaanse elftal Iker Casillas moest woensdag vanwege een hartaanval naar het ziekenhuis gebracht worden. Tijdens het trainen met zijn huidige club FC Porto in Portugal werd hij onwel. Inmiddels heeft Casillas zelf via de sociale media laten weten dat hij het goed maakt.

Tijdens de dagelijkse training bij FC Porto raakte de doelman onwel. De trainingssessie werd daarop meteen afgebroken en Casillas werd onder begeleiding van de teamartsen naar het ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis constateerden de doktoren dat Casillas een myocardinfarct, een infarct aan het weefsel van het hart, heeft gehad.

Vanuit een ziekenhuisbed en met de duim omhoog is Iker Casillas te zien op een foto die hijzelf op Twitter plaatste. Volgens de Spaanse kranten heeft Casillas een katheterisatie ondergaan en maakt hij na omstandigheden goed. Het is nu nog te vroeg om aan te geven wat deze hartaanval betekent voor zijn voetbalcarrière.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Hoe erg ik het voor alle sporters vind. Het valt mij op dat laatste tijd erg veel spelers, en andere sporters hartaanvallen of hartproblemen hebben.
  Of de weg naar succes is zo extreem en de middelen die gebruikt worden gevaarlijk of te weinig onderzocht en dus nieuw en zo dus niet te vinden met tests. Of de topsport bereikt blijkbaar toch een keer de max dat een lichaam aan kan.
  En anders zijn het toevallig wat zwakkere lichamen die nu zijn gevallen.

  Fijn dat het goed gaat met deze speler. Veel succes met verder herstel!

 2. Inderdaad topsporters die strenge keuringen ondergaan, kunnen ook plotseling geveld worden.
  Vorige week is er nog een wielrenner Robert de Greef overleden, hardstilstand in de koers, in coma gelegen en weken nadien overleden.
  Een mens blijft een mens.

 3. Ook al hield zijn grote teen ons Hollanders van een WK titel af, ik wens hem van harte beterschap!
  Zo zie je maar, topsporters die vaak gezondheid controles krijgen, kunnen toch ook maar zo neervallen.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken