skip to Main Content

Bijna 400 huizen gelegaliseerd in Marbella

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MARBELLA – (Else Beekman) Sinds de invoering van het bestemmingsplan voor Marbella in mei 2010 zijn de procedures voor legalisering begonnen en werden al bijna 400 van de 16.500 illegale woningen gelegaliseerd.

In Marbella stonden 18.000 huizen zonder vergunning. Hele woonwijken en golfbanen zijn aangelegd zonder dat daar de vereiste vergunningen voor aanwezig waren. In mei 2010 werd eindelijk het Plan General de Ordenación Urbana (PGOU) goedgekeurd en konden projectontwikkelaars alsnog een vergunning aanvragen.

Hiervoor moesten ze nog wel met terugwerkende kracht aan de nieuwe normen van het bestemmingsplan voldoen en dienden ze geld te betalen voor grond bestemd voor openbare voorzieningen als parkeerplaatsen, scholen of groenzones.

Kans

Veel projectontwikkelaars hebben meteen de kans op legalisering gegrepen en in december werden de eerste huizen al legaal verklaard.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend