skip to Main Content
Aantal verdrinkingen in de maand juni met een kwart toegenomen tot 69 personen

Aantal verdrinkingen in de maand juni met een kwart toegenomen tot 69 personen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het aantal doden door verdrinking is in de maand juni met 25% toegenomen ten opzichte van de maand juni vorig jaar. In deze junimaand overleden er 69 personen in de zee, in meren, zwembaden en rivieren in Spanje. Gedurende de eerste zes maanden van dit jaar zijn er alweer 209 personen om het leven gekomen door verdrinking. Dat zijn heel veel mensen maar 2 minder dan het eerste half jaar in 2016 toen er 211 personen omkwamen in Spaans water.

De meeste verdrinkingsdoden werden geregistreerd in de deelstaten Andalusië en de Canarische Eilanden. Het gemiddelde profiel van de personen die om het leven zijn gekomen is die van een 35-jarige of oudere mannen afkomstig uit Spanje die in de meeste gevallen zijn gestorven in de zee, zwembad, meer of rivier waar geen toezicht was.

Tussen 1 januari en 30 juni overleden er dus alweer 209 personen door verdrinking in Spanje. In de maand juni waren dat 69 dodelijke slachtoffers terwijl het er in 2016 nog 56 waren in de junimaand, 25% minder in dat geval. Desalniettemin staat de trieste teller nagenoeg gelijk (slechts 2 minder ten opzichte van de 211 verdrinkingsdoden) dan dezelfde periode in 2016. In januari dit jaar overleden er 34 personen, 17 in februari, 29 in zowel maart alsook mei en 31 personen in april.

Bijna 7 van de 10 verdrinkingsdoden vonden plaats in Andalusië, Canarische Eilanden, Galicië en de Comunidad Valenciana. In Andalusië en bij de Canarische Eilanden overleden er elk 38 personen terwijl dat er 34 waren in Galicië en 27 in de Comunidad Valenciana. In Catalonië staat het dodental voorlopig op 17 personen gevolgd door Cantabrië met 14, Balearen met 9 en Castilla y León en Murcia met elk 7 doden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Het verbaast mij nog dagelijks dat zoveel mensen hier de zwemkunst niet machtig zijn, maar toch lekker ver de zee in gaan. Dit doen ze vaak op een waterfiets, luchtbed o.i.d. en schrikken dan als zij er vanaf gaan. Vervolgens slaat de paniek toe en moet je een ervaren reddingszwemmer zijn om zulke lui te redden. En elk jaar weer gaat dit maar door. Misschien moeten ze toch eens schoolzwemmen gaan overwegen?

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken