skip to Main Content

Restaurant Marbella lapt anti-rookwet aan zijn laars, zo staat op zijn deur geschreven

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MARBELLA – (Redactie) De eigenaar van het restaurant Asador Guadalmina in Marbella heeft een aankondiging op de deur gehangen waarin vermeld staat dat hij het niet eens is met de nieuwe anti-rookwet en deze dus ook niet zal uitvoeren. Volgens de eigenaar van het restaurant is de nieuwe anti-rookwet een rookgordijn waarmee de regering zeven voor Spanje verschrikkelijke jaren wil verdoezelen.

Het Asador Guadalmina, gelegen in een wijk met dezelfde naam in het dorp San Pedro Alcántara, heeft twee posters duidelijk gemaakt wat hun standpunt is ten opzichte van de anti-rookwet. Volgens de eigenaar is zijn restaurant privé eigendom en kan hij doen en laten wat hij wil in zijn lokaal. De krant El Mundo is hiervan op de hoogte gesteld door een klant die een foto opstuurde en de krant verzekerde dat er in het restaurant gewoon gerookt wordt door de klanten.

De eigenaar van het restaurant riskeert met het niet in acht nemen van de nieuwe anti-rookwet een behoorlijke boete die kan oplopen tot wel 600.000 euro in de ernstigste gevallen. Lichte overtredingen zullen beboet worden met bedragen tussen de 30 en 600 euro, ernstige overtredingen van de nieuwe wet met bedragen tussen de 601 en 10.000 euro en dus in de ernstigste gevallen 600.000 euro boete.

700 aangiftes bij Facua

Ondertussen heeft de consumentenbond Facua laten weten dat het aantal denuncias via de speciaal in het leven geroepen website inmiddels is opgelopen naar 700. Aangiftes kunnen anoniem gedaan worden door klanten en personeel van bars, restaurants, hotels en andere plaatsen waar het vanaf 2 januari niet meer is toegestaan te roken.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend