skip to Main Content
De afhaalservice in Orihuela Costa moet verbeteren

De afhaalservice in Orihuela Costa moet verbeteren

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – De Ombudsman van de Comunidad Valenciana heeft er bij de gemeente Orihuela op aangedrongen dat de afvalservice in Orihuela Costa verbeterd moet worden. De Ombudsman reageert daarmee op een klacht van de Federatie van Verenigingen van Orihuela Costa (FAOC). Zo raadt de regionale Ombudsman de gemeente aan om meer te investeren in technische en menselijke middelen om de afvalophaal efficiënter te maken.

De Federatie van Verenigingen van Orihuela Costa (FAOC) stelt in de klacht bij de Ombudsman de tekortkomingen op het gebied van afvalinzameling in dit deel van Orihuela aan de kaak. Daarnaast klaagt de Federación de Asociaciones de Orihuela Costa over de ontoereikendheid en veroudering van de containers, de ongecontroleerde afzetting van vuilnis en het vuil op de openbare weg.

Aan de andere kant stuurde de gemeente Orihuela een rapport naar de regionale Ombudsman (síndic de greuges) waarin de inspanningen uiteengezet werden die de gemeente heeft geleverd om de afhaalservice in Orihuela Costa te verbeteren. De Ombudsman waardeert de inspanningen van de gemeente maar zegt dat veel van de genomen maatregelen niet merkbaar zijn bij de inwoners van het gebied en herinnert de gemeente eraan dat de inzameling van afval een verplichte openbare dienst is die effectief en efficiënt geleverd moet worden.

Foto: Diario Información

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Inderdaad, altijd vieze bedoening aan de containers,de heft van de containers gaan niet serieus open.Maar ook de mensen zelf moeten een beetje respect hebben,als ik het soms bekijk dat er auto’s stoppen en hun vuil en groot vuil dikwijls uit de wagen werpen zonder uit te stappen,dus je kan denken hoe dit dan terecht komt.En inderdaad Lilian aan de wegen mag ook wat gedaan worden,nu lijkt het dat er veel geld verdiend moet worden aan nieuwbouw. de gebouwen rijzen als paddenstoelen uit de grond, vraag mij af hoe lang dit nog goed komt.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken