skip to Main Content

Gele en oranje weeralarmen in Spanje vanwege storm en 38 graden

Weeralarmen om storm en hitte in Spanje

123rf

MADRID – Dertien provincies hebben in Spanje van de Spaanse weerdienst Aemet gele of oranje weeralarmen gekregen. Dat geeft de nationale weerservice vanwege storm en regen langs de Atlantische Oceaan en het noorden van Spanje en vanwege extreem hoge temperaturen langs de Middellandse Zeekust.

Aemet heeft gele weeralarmen gegeven voor de regio’s Murcia en Comunidad Valenciana waar het kwik kan stijgen naar de 38 graden. Het gaat dan met name om het binnenland van de provincie Valencia waar hoge temperaturen verwacht worden. Ook in de Vega Baja del Segura regio in de provincie Alicante wordt het erg warm dus inwoners van o.a. Orihuela, Rojales en Torrevieja kunnen beter de schaduw opzoeken.

Ook Murcia heeft te maken met hoge temperaturen van 38 graden of meer en ook daar heeft de Aemet een geel weeralarm gegeven. Datzelfde geldt ook volgens de krant 20 Minutos voor het binnenland van de provincie Gerona in Catalonië maar dan spreekt men over 35 graden.

Storm en regen

Langs de Atlantische Oceaan hebben de provincies Vizcaya en Guipúzcoa in het Baskenland te maken met storm met op sommige plaatsen kans op flinke regenbuien. In de regio’s Cantabrië en Asturië heeft de Spaanse weerdienst gele weeralarmen gegeven voor de hevige regenval.

Dat geldt ook voor Noord Spanje in de regio’s Navarra, La Rioja en de provincie Huesca in Aragón. Hier heeft de Aemet echter oranje weeralarmen gegeven vanwege de hevige regenval en storm die gepaard gaat met heftige windstoten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 10 reacties
 1. 38 is net teveel van het goeie, in Holland al 2 maanden droog en rond de 27 a 28 graden, ik zeg Heerlijk!!!
  daar hoef ik niet voor naar Spanje…..

 2. Lekker heet, maar iedereen vind het fantastisch, beter dan al die regen die je elke dag in noord europa vind.

  1. 38 is net teveel van het goeie, in Holland al 2 maanden droog en rond de 27 a 28 graden, ik zeg Heerlijk!!!
   daar hoef ik niet voor nar Spanje…..

 3. Wis je dat zon met wolken zoals op de foto gebakken ei heet (huevos fritos)

  1. Ik vind huevos rotos lekkerder 🙂 Maar wat het weer betrefd 30 graden prima veel beter dan al die regen die viel. 38 graden is wel wat erg warm maar dat zal het hier niet worden ik zag namelijk 32 graden als voorspelling en die voorspellingen komen van de luchthaven en kloppen dan ook. Vannacht moet ik wel ramen dicht gooien want er kwam opeens enorm veel wind, dat zal er best mee te maken hebben.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken