skip to Main Content
5 doden en 15 gewonden bij zwaar busongeval in Spanje
20 Minutos

5 doden en 15 gewonden bij zwaar busongeval in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

5 doden en 15 gewonden bij zwaar busongeval in Spanje

20 Minutos

GIJÓN – Maandag heeft een van de zwaarste busongevallen van de laatste jaren in Spanje het leven gekost van 5 passagiers en 15 anderen gewond naar het ziekenhuis gestuurd. Het ongeval gebeurde op de route van de ALSA lijndienstbus Cudillero-Aviles-Gijón in Asturië waarbij de bus na diverse honderden meters over de vluchtstrook te hebben gereden tot stilstand kwam tegen een pilaar van een brug waarbij het voorste deel van de bus praktisch in tweeën brak.

Het is nu nog niet bekend wat de oorzaak is van het ongeval wat om 13.40 uur op de AI-81 plaatsvond in Asturië maar de eerste gedachte is dat de buschauffeur onwel (desvanecimiento) is geworden. De bus reed op het moment van het ongeval zo’n 80 tot 90 km/uur en reed in volle vaart op de pilaar van de brug.

De chauffeur werkt al 7 jaar bij ALSA en is een van de gewonden. De buschauffeur heeft in april nog een medische keuring gehad. De bus zelf is in maart van dit jaar nog APK (ITV) gekeurd en heeft een technische onderhoudsbeurt gehad op 19 augustus.

Busongevallen

Het busongeval wat op maandag 3 september 2018 plaatsvond is een van de 20 meest ernstige van de laatste 10 jaar in Spanje. Het ernstigste ongeval met een bus vond plaats in juli 2000 toen er 28 doden en 13 gewonden waren bij een ongeval op de N-122 in Golmayo (Soria). In februari 2001 overleden er 7 personen en raakten er 12 passagiers gewond toen een bus op de N-VI van de weg raakte in Orbigo (Ávila).

Een van de ernstige ongevallen vond plaats op 30 juli 2009 toen een bus met Nederlanders in San Pol de Mar (Barcelona) van de weg raakte in een bocht en er zes passagiers overleden en 39 gewond raakten. Een van de laatste busongevallen was op 20 maart 2016 toen 14 Erasmusstudenten overleden bij een ongeval op de AP-7 nabij Freginals (Tarragona).

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken