skip to Main Content
Spanjaarden hebben in februari gemiddeld 262 minuten per dag achter de televisie gezeten

Spanjaarden hebben in februari gemiddeld 262 minuten per dag achter de televisie gezeten

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Spanjaarden hebben in de maand februari gemiddeld 262 minuten per dag achter de televisie gezeten wat dus 4 uur en 22 minuten is, een stijging van 1 minuut ten opzichte van januari dit jaar maar een stijging van 14 minuten in vergelijking met februari 2017. De deelstaat waar de meeste televisie gekeken werd was Extremadura en de regio met de minste tv-kijkers is Murcia.

Televisiekijken is de nationale hobby in Spanje en dat blijkt ook uit het aantal minuten dat een inwoner van Spanje achter het televisiescherm doorbrengt. In de maand februari was dat gemiddeld 262 minuten per dag maar er zijn autonome deelstaten die veel meer minuten naar de buis kijken en ook weer deelstaten waar dat gemiddelde veel lager is.

De deelstaat waar men het meeste televisie keek in februari was Extremadura met 299 minuten per dag (m/d). De Comunidad Valenciana staat op een tweede plaats met 283 m/d gevolgd door Castilla-La Mancha met 277 m/d, Castilla y León met 275 m/d en Navarra met 274 m/d. Net zoals de eerder genoemde deelstaten hebben ook de inwoners van Aragón met 271 m/d, Andalusië met 267 m/d Baskenland met 266 m/d en Asturië met 264 m/d meer dan het landelijke gemiddelde van 262 m/d naar de televisie gekeken.

In de deelstaat Cantabrië zit men met 257 m/d onder de het landelijke gemiddelde net zoals in de Comunidad de Madrid met 256 m/d, La Rioja met 253 m/d, Balearen met 252 m/d, Catalonië met 251 m/d, Galicië 250 m/d, de Canarische Eilanden met 241 m/d en Murcia met 234 m/d.

Wat dus blijkt uit het Barlovento Comunicación onderzoek van Kantar Media is dat 74,9% van alle Spanjaarden elke dag televisie heeft gekeken wat een aantal van 33,4 miljoen mensen is. Het is zelfs zo dat 97,1% van alle inwoners van Spanje ouder dan 4 jaar tenminste één minuut televisie heeft gekeken in februari. Van de 44,6 miljoen potentiële televisiekijkers heeft slechts 1.273.000 personen geen enkele minuut televisie gekeken.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Evert, helemaal mee eens. Net als in de tienduizenden bars staat de TV luid aan, terwijl er geen hond naar kijkt of luistert. Zo ook in de Spaanse huishoudens, rambo op z’n werk, de kinderen op school, dus de leegte in huis moet worden opgevuld met herrie. Overdag is er keuze genoeg op TV met nieuws, schandaal-shows en politiek gemekker. Heus, ook thuis wordt er bij flarden geluisterd of gekeken, dus ook ik betwijfel de gepubliceerde cijfers….

 2. Misschien moet dit een beetje anders geformuleerd worden. Veel Spanjaarden hebben doorlopend hun TV aan. Maar of ze daadwerkelijk zitten kijken, daar twijfel ik aan.

  1. Dat zal het zijn. Deze aantallen zijn moeilijk te halen. 4,5 uur per dag gemiddeld, dus als iemand een dag niet kijkt moet een ander 9 uur kijken.

   Geen idee hoe ze deze onderzoeken doen maar ik vind het weinig geloofwaardig (in Nederland wordt 3 uur per dag gemiddeld TV gekeken, vind ik ook weinig geloofwaardig).

   1. Klopt maar als je om 15 uur alleen al naar het TVE journaal kijkt ben je 60 minuten verder. Dan in de avond nog het journaal, weer 45 minuten verder en dan nog een of ander stom programma zoals die vervelende praatprogramma’s en je komt al snel aan de 4,5 uur hoor.

 3. Televisie kijken? Ik kijk alleen naar de berichten om 9 uur en daar blijft het bij.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken