skip to Main Content

Ryanair dreigt vluchten vanaf/naar Alicante met 80% te verminderen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – (Redactie) Ryanair heeft weer van zich laten horen en dit keer hebben ze problemen met het beleid van de Spaanse luchtvaartdienst AENA op het net nieuw geopende vliegveld van El Altet in Alicante. Ryanair wil geen gebruik maken van de loopbruggen aangezien dit extra hoge kosten met zich meebrengt. AENA echter verplicht alle vliegmaatschappijen, dus ook Ryanair, gebruik te maken van de loopbruggen, iets waar de president van Ryanair Michael O’Leary het niet mee eens is en dus verklaarde hij tijdens een persconferentie dat als AENA blijft volhouden met deze te dure oplossing, zijn vliegtuigmaatschappij 80% van de vluchten weg zal halen op het vliegveld.

Volgens de topman van Ryanair zorgt het gebruik maken van de loopbruggen voor een extra kostenpost van twee miljoen euro per jaar. Daarnaast is het bijna onmogelijk om op deze manier binnen 25 minuten het vliegtuig leeg te laten lopen en weer te vullen met passagiers, een tijdsbestek wat bij Ryanair de regel is. Mocht AENA niet flexibel zijn en het verplicht gebruik maken van de loopbruggen niet annuleren, dan zal Ryanair met het begin van het winterschema 80% van hun vluchten annuleren van en naar het vernieuwde vliegveld El Altet.

Dit zal inhouden dat er zo’n 2.500 banen verloren zullen gaan, Ryanair van 62 naar 31 routes zal teruggaan en in plaats van de gebruikelijke 600 frequenties nog maar 200 frequenties zal uitvoeren. Op deze manier zouden er geen 4 maar nog maar 1,5 miljoen passagiers met Ryanair gebruik maken van het El Altet vliegveld en zal het vliegveld zelf tenminste 18 miljoen euro aan belastingen en 12 miljoen euro aan verwante kosten zoals winkels, bars en restaurants mislopen.

Ondanks het feit dat het vliegveld van El Altet vernieuwd is, kan er volgen O’Leary nog makkelijk al lopend van en naar het vliegveld gegaan worden zonder dat de passagiers gevaar lopen. Het gebruik van de loopbruggen is dus volgens de Ryanair topman overbodig en een veel te dure oplossing.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend