skip to Main Content
Bioscoopkaartjes vanaf nu weer goedkoper in Spanje na BTW verlaging
Freepik

Bioscoopkaartjes vanaf nu weer goedkoper in Spanje na BTW verlaging

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Bioscoopkaartjes in Spanje weer goedkoper

Freepik

MADRID – Vanaf deze donderdag 5 juni worden de bioscoopkaartjes in Spanje weer goedkoper. In de nieuwe staatsbegroting die vanaf nu ingaat staat dat de BTW (IVA) verlaagd wordt van de hoogste van de drie 21% naar de middelste 10%. In 2012 werden de BTW percentages in Spanje verhoogd voor bioscopen en cultuur in het algemeen.

Naar de bioscoop gaan moet theoretisch goedkoper gaan worden in Spanje nu dankzij de nieuwe staatsbegroting de IVA verlaagd wordt van 21% naar 10%, 11% minder dus. Bioscoopeigenaren mogen echter zelf bepalen of ze dit zullen doorberekenen in de eindprijs waarbij verwacht wordt dat het merendeel dat wel gaat doen.

Dankzij de nieuwe (of eigenlijk oude) IVA van 10% worden de bioscoopkaartjes gemiddeld 0,66 euro goedkoper en wordt de prijs voor een kaartje in het weekend niet meer 7,31 euro maar 6,65 euro. Uiteraard kunnen deze prijzen verschillen per bioscoop, stad, provincie en autonome deelstaat.

Naar de bioscoop gaan in Spanje wordt dus na 6 jaar weer goedkoper na de verlaging van de BTW (IVA) van 21% naar 10%.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Ik kom niet meer in de bios, lekker thuis bij je home cinema en ongestoord kijken is het motto. Dan is ook je drankje goedkoper en je bite want die kosten in de bios een abnormaal bedrag. En veel geduld hoef je niet te hebben bij een nieuwe film in de bios 2 maanden later komt zo.n film officieel online uit en kun je hem kijken via Amazon, Netflix of een andere online service en dat heerlijk hangend op je eigen bank.

    1. dit is een waarheid als een koe leo, we hebben kleinkinderen en je weet hoe dit gaat he, meegaan met de kids en dat doen we dan ook maar als het van ons afhangt zien ze ons daar eigenlijk ook niet meer, lekker op de bank is ook veel gezelliger, lekker drankje erbij

    1. ja, doe ik ook wel eens maar soms is het echt te koud in de bioscoopzaal … moet je bijna een vest meenemen in augustus. en als je daarna buiten komt … ppff

      1. zeg redactie, kruip dan eens dicht tegen elkaar he, ook gezellig hoor maar niet te dicht he, manieren houden ha ha

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken