skip to Main Content
Twee grote bosbranden in natuurpark nabij Madrid
El Confidencial

Twee grote bosbranden in natuurpark nabij Madrid

MADRID – Op zondag zijn er twee natuur- en bosbranden ontstaan in het Parque Nacional de la sierra del Guadarrama natuurpark niet ver van de hoofdstad van Spanje Madrid. Honderden brandweerlieden zijn op land en vanuit de lucht bezig met de bluswerkzaamheden waarbij zij ondersteund worden door speciale eenheden van het Spaanse leger.

Het is nog onduidelijk hoeveel hectare natuur en bos reeds verwoest is door de nog door onbekende oorzaak ontstane natuur- en bosbranden in het Guadarrama natuurgebied. De branden ontstonden in een zeer moeilijk toegankelijk gebied in de bergen die bekend staan als La Morcuera tussen de gemeenten Rascafria en Miraflores de la Sierra. 

Er hoefden geen inwoners van de dorpen of in de buurt gelegen huizen geëvacueerd te worden omdat de vlammenzee nog niet dicht in de buurt is van de bewoonde wereld. Er werden wel diverse wegen afgesloten maar in dit geval was dat niet vanwege de vlammenzee maar om de toegang en manoeuvres van de brandweerauto’s en andere voertuigen te vergemakkelijken.

Naast de tientallen brandweerauto’s en speciale legervoertuigen zijn er er ook elf blushelikopters en drie blusvliegtuigen bezig om de branden vanuit de lucht te bestrijden. Vanwege de inzet van de helikopters en vliegtuigen wordt iedereen aangeraden niet de stuwmeren en meren in te gaan vanwege de manoeuvres van de vliegtuigen en helikopters die water halen. Men roept op internet ook op om niet naar het getroffen gebied te komen om eventueel te willen helpen met de bestrijding.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by