menu: rubrieken, zoeken & meer

10 dagen quarantaine voor reizigers uit Spanje in Zwitserland

10 dagen quarantaine voor reizigers uit Spanje in Zwitserland
Beeld: 123rf

10 dagen quarantaine voor reizigers uit Spanje in Zwitserland

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Zwitserland heeft zich in het rijtje gevoegd van landen waar een verplichte quarantaine geldt als je vanuit Spanje naar dat land reist. Die quarantaine geldt voor alle reizigers, dus Zwitsers en Spanjaarden en andere nationaliteiten die naar Zwitserland reizen, en heeft een duur van 10 dagen. De quarantaine geldt alleen voor reizigers vanaf het Spaanse vasteland en geldt niet voor de Balearen en Canarische Eilanden.

Alle reizigers die vanaf het Spaanse vasteland reizen naar Zwitserland moeten ongeacht of ze negatief getest zijn (via PCR-test) op het coronavirus 10 dagen in quarantaine. Dat geldt dus alleen voor het vasteland en niet voor reizigers die van de Balearen (Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera) of de Canarische Eilanden (Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura, La Graciosa, El Hierro, la Palma en La Gomera) naar Zwitserland reizen.

Eenieder die in Zwitserland niet voldoet aan deze verplichte 10-daagse quarantaine kan een boete krijgen van 10.000 Zwitserse Frank, 9282,53 euro. Deze quarantaine geldt voor alle reizigers inclusief de minderjarigen die 14 dagen voor de reis naar Zwitserland op het Spaanse vasteland zijn geweest.

Zwitserland staat nu in het rijtje van andere landen die een quarantaine eisen na terugkomst uit Spanje of delen (districten, regio’s of steden) in Spanje zoals België, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk.