skip to Main Content
Aardbeving van 4,2 op Richter schaal bij Sevilla ook gevoeld in Málaga en Campillos

Aardbeving van 4,2 op Richter schaal bij Sevilla ook gevoeld in Málaga en Campillos

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – De aardbeving die donderdagmiddag om 13.53 uur plaatsvond nabij de stad Sevilla werd ook gevoeld in de provincie Málaga zoals de stad Málaga en Campillos. Deze nieuwe aardbeving in Andalusië vond plaats op slechts 12 kilometer diepte bij de gemeente El Saucejo in de provincie Sevilla en had een kracht van 4,2 op de schaal van Richter. Het rommelt al de hele week in de provincie Málaga en nu dus ook in Sevilla.

Deze nieuwe aardbeving van donderdagmiddag voegt zich in het rijtje bij de overige kleinere bevingen die deze week hebben plaatsgevonden op verschillende plaatsen in de provincie Málaga. Om 13.53 uur kregen inwoners in de omgeving van de stad Sevilla en de stad zelf te maken met de beving van 4,2 op de schaal van Richter. Ook al is het een redelijk zware beving en vond deze plaats op slechts 12 kilometer diepte onder de gemeente El Saucejo kwamen er geen meldingen binnen van schade en/of gewonden.

Deze beving van Sevilla werd echter ook in de provincie Málaga gevoeld al was het in mindere mate en slechts een kleine beving. De registtarieapparatuur van het Nationaal Geografische Instituut heeft de beving wel opgemerkt en waarschijnlijk ook diverse inwoners van onder andere Campillos en Málaga stad. Voor Campillos is het alweer de tweede beving deze week aangezien de dorpen Campillos. Colmenar en Teba op zondagavond rond 21.00 uur te maken hadden met een aardbeving van slechts 1,5 op de schaal van Richter.

Op maandag vond er om 15.12 uur ook al een aardbeving plaats met een kracht van 3,5 op de schaal van Richter waarbij het epicentrum lag tussen de gemeenten Comares en Colmenar in de Axarquia streek van de Málaga provincie. Deze beving vond plaats op maar liefst 56 kilometer diepte en werd door weinig mensen gevoeld.

Voor deze regio in de provincie Málaga zijn deze nieuwe aardbevingen de zwaarste sinds maanden en sinds mei van dit jaar zijn dit soort aardbevingskrachten niet meer gemeten in dit deel van de provincie. Overigens zijn de inwoners wel wat gewend want de regio Axarquia is een deel van Málaga waar veel aardbevingen plaatsvinden op jaarbasis. De meeste van hen hebben krachten die niet verder komen dan 2 op de schaal van Richter maar zo af en toe vindt er een beving plaats die iets zwaarder is.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken