menu: rubrieken, zoeken & meer

België past reisadvies kleuren voor Spaanse regio’s aan: op Extremadura na heel Spanje rood

België past reisadvies kleuren voor Spaanse regio’s aan: op Extremadura na heel Spanje rood
Beeld: 123rf

België past reisadvies kleuren voor Spaanse regio’s aan: op Extremadura na heel Spanje rood

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Belgische Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor diverse regio’s in Spanje aangepast. Drie autonome regio’s hebben op zaterdag 4 december de kleur ROOD gekregen terwijl nog maar een regio de kleur ORANJE heeft. De veranderingen gebeuren in navolging van de corona-kaart van het Europees Centrum voor ziektepreventie van afgelopen donderdag 2 december.

ATTENTIE: lees altijd de officiële informatie  van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van België wat HIER  te vinden is.

België heeft de regio’s Asturië, Cantabrië en Madrid regio op het Spaanse vasteland en de Spaanse exclave Melilla de kleur ROOD gegeven vanaf zaterdag 4 december. Deze regio’s voegen zich bij de overige regio’s die al de kleur ROOD hadden: Baskenland, Navarra, Aragón, Catalonië, Galicië, de Balearen (Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera), La Rioja, Castilië en León, Castilla-La Mancha, Valencia regio, Andalusië, Murcia regio en de Canarische Eilanden (Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Graciosa, El Hierro, La Gomera en La Palma).

De enige regio op het Spaanse vasteland die nog de kleur ORANJE heeft is Extremadura, samen met de Spaanse exclave Ceuta.

Terugkeren uit rood gebied

Wie uit een rode zone van de Europese Unie terugkeert en geen vaccinatie- of herstelcertificaat heeft, moet zich laten testen. Dat kan in Spanje en dan mag de PCR-test bij terugkeer naar België maximaal 72 uur oud zijn. Wie zonder testresultaat terugkeert, mag zich ook in België laten testen op dag 1 of 2 na thuiskomt. Is de test negatief? Dan mag je uit quarantaine als je het resultaat hebt. Laat je daarna nog eens testen op dag 7. Kinderen onder de 12 jaar moeten geen test doen, maar worden in quarantaine geplaatst als de ouders worden getest, in afwachting van de testresultaten.

Terugkeren uit oranje of groen gebied

Wie uit een groene of oranje zone komt, hoeft zich niet te laten testen en hoeft niet in quarantaine.