Semana Santa zonder processies, toeristen en verkeersdrukte in Spanje

Semana Santa zonder processies, toeristen en verkeersdrukte in Spanje
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Het zijn vreemde tijden tijdens de corona-crisis en dat uit zich deze week met name in de verkeersdrukte, de toeristen, volle stranden en straten en de Semana Santa processies …. die er allemaal niet zijn dit jaar. Spanje bevindt zich in een noodtoestand die nog doorgaat tot tenminste 26 april en de Goede Week is overal in Spanje afgelast.

Semana Santa dient dit jaar gevierd te worden vanaf de bank in de huiskamer want het is in Spanje verboden om naar buiten te gaan. De Semana Santa vindt plaats vanaf zondag 5 april tot en met zondag 12 april maar de honderden tot duizenden processies die overal in Spanje normaal gesproken de straten vullen met traditie, cultuur en emoties vinden geen doorgang.

De Semana Santa begint in 2020 op zondag 5 april en eindigt op zondag 12 april, precies met Pasen wat op zondag 12 en maandag 13 april wordt gevierd dit jaar. De Heilige of Goede Week begint op zondag 5 april met Domingo de Ramos (de dag dat Jezus Jeruzalem binnen liep) gevolgd door Lunes Santo op maandag 6 april en Martes Santo op dinsdag 7 april. Daarna volgen de Miércoles Santo op 8,  Jueves Santo op 9, Viernes Santo (Goede Vrijdag) op 10 en Sábado Santo op 11 april om de week af te sluiten met de Domingo de Resurrección op zondag 12 april (eerste Paasdag). 

Semana Santa betekent letterlijk Heilige Week maar wordt ook wel Goede Week genoemd en bestaat uit diverse dagen waarbij er onder normale omstandigheden in heel Spanje processies zijn met veel wierook, melancholische muziek, trommels en bellen en veel emoties waarbij huilende mensen tussen het publiek geen uitzondering zijn. Dit jaar zullen de tranen vooral te merken zijn in de huiskamers omdat niemand naar buiten mag in Spanje en omdat alle activiteiten rondom de Semana Santa zijn afgelast vanwege de corona-crisis en de noodtoestand.

In de steden is het dan ook ongewoon stil tijdens deze normaal gesproken enorm drukke dagen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.