skip to Main Content
Er werden in de maand april per dag 5.800 banen gecreëerd in Spanje
Freepik

Er werden in de maand april per dag 5.800 banen gecreëerd in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

5.800 banen per dag in april in Spanje

Freepik

MADRID – Volgens de laatste cijfers over de situatie wat betreft de werkloosheid in Spanje van het Ministerio de Empleo werden er in de maand april per dag 5.800 nieuwe banen gecreëerd. In de maand april daalde werkloosheid met 86.683 personen en steeg het aantal ingeschreven werkers met 176.373 personen wat neerkomt op 5.800 werkers per dag erbij in de maand april.

Zoals te lezen is in de krant El Mundo daalde het aantal werklozen in Spanje in de maand april naar 3.335.868 personen, het laagste aantal sinds januari 2009. Volgens de gegevens van de Servicios Públicos de Empleo (het oude INEM) zijn er nu 18.678.461 inwoners van Spanje die wel een baan hebben.

Volgens de krant heeft men in Spanje 75% van alle verwoeste of verdwenen banen sinds het begin van de crisis in 2008 teruggewonnen. De stijging wat betreft het aantal werknemers in de maand april heeft alles te maken met de nieuwe banen die gecreëerd werden in het toerisme en de horeca (samen ook wel servicios genoemd) vanwege het begin van de zomerperiode.

Weliswaar viel de in Spanje drukbezochte Semana Santa vakantieweek geheel in de maand maart, toch werden er veel banen in het toerisme gecreëerd in april. In april kwamen er ook veel werkers bij in de constructie sector en daarnaast in de landbouw en industrie sectoren.

Het toerisme en de constructie heeft het aantal werkers laten toenemen in de toeristische populaire regio’s zoals de Canarische Eilanden, Catalonië, Comunidad Valenciana, Balearen, Murcia en Andalusië.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Dit is elk jaar het zelfde refrein wat de regering afspeelt. Het seizoen begint en de horeca trekt weer aan. Met de laatste jaren wordt er telkens een nieuw toeristen record gebroken zodat er met de start van het seizoen er zoveel minder werklozen zijn en na het seizoen is het verhaal het zelfde, dan zijn er zoveel bij gekomen. Men vergeet echter een ding, de flexwerkers met een tijdelijk contract van drie maanden hebben geen pensioen opbouw, zijn altijd de klos, en worden in de telling niet meegerekend. Daardoor zijn de cijfers die de regering Rajoy levert altijd mooier dan ze in werkelijkheid zijn.

  2. Sommigen kunnen deze cijfers niet geloven, of willen niet. In België heeft men her “fenomeen” dat er in september heel veel werklozen bijkomen (schoolverlaters) maar een half jaar later plots minder werklozen zijn omdat ze onder een ander statuut vallen of werk gevonden hebben, en voor een klein landje spreken we over hoge cijfers. Dus waarom zou dit in een groter land als Spanje niet kunnen?

  3. Alsof we allemaal gek geworden zijn, 5.800 banen per dag 🙂 Zeker in heel Europa 🙂

    1. Niet te geloven, of worden zwart werkers tegenwoordig ook al geregistreerd

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken