skip to Main Content

Botsing tussen 2 vliegtuigjes in Asturias zorgt voor vier doden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

OVIEDO – (Else Beekman) Bij een botsing in de lucht tussen twee vliegtuigen boven Castrillón in Asturias afgelopen maandag kwamen 4 Poolse mannen om het leven. De betrokken vliegtuigjes waren vertrokken vanaf het vliegveld van Hondarribia in Baskenland om half 1 ‘s middags en waren onderweg naar een vakantieresort in Vilar de Luz in Portugal.

Beide gecrashte toestellen hebben de controletoren gewaarschuwd voor het ongeluk plaatsvond. De exacte oorzaak van de botsing is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat de weersomstandigheden erg slecht waren. Het was mistig en het regende hard.

Rotsklif

Het eerste vliegtuigje, stortte neer op een gebouw op het vliegveld van Castrillon. Het andere toestel raakte een nabijgelegen rotsklif.

Een derde vliegtuigje, dat bij dezelfde groep mensen behoorde, wist veilig te landen op de luchthaven van Santander. De piloten hiervan reisden onmiddellijk per auto terug naar Asturias.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend