skip to Main Content
Ikea Tarragona krijgt deze maand de gemeente vergunning om te beginnen met bouwen

Ikea Tarragona krijgt deze maand de gemeente vergunning om te beginnen met bouwen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – Opnieuw brengen we een update rondom de bouw van de Ikea in de stad Tarragona. De regionale krant Diari de Tarragona weet te melden dat nog deze maand de Zweedse meubelmaker de bouwvergunning zal ontvangen waarna de bouw meteen kan beginnen. Verwacht wordt dat men binnen enkele weken zal beginnen met de grondwerkzaamheden en dan de bouw van de winkel zodat de Ikea in de zomer van 2018 haar deuren eindelijk kan openen aan de Costa Dorada.

De inwoners van de provincie Tarragona zitten al jaren met smart te wachten op hun Ikea en het lijkt erop dat men deze maand de bouwvergunningen aan Ikea zal overhandigen waarna deze meteen met de werkzaamheden zal beginnen. Het plan van Ikea is om nog voor augustus 2018 de deuren te openen van de vierde winkel in Catalonië maar de eerste die niet in de provincie Barcelona is gelegen.

Lokatie

Ikea zal ruim 22 miljoen euro gaan investeren in de nieuwe winkel die meteen wat betreft het winkeloppervlak ook de grootste van Spanje zal worden. Ikea zal de nieuwe winkel openen op het zogenaamde bouwperceel 10 in de wijk Campclar, naast de rotondes naar het Les Gavarres winkelgebied naast de T11 tussen Tarragona en Reus. Rond de Ikea zal een nieuwe wijk gebouwd worden met ruimte voor 4.000 personen en daarnaast de installaties voor de Middellandse Zee spelen die tevens in 2018 zullen plaatsvinden.

Bouwplannen

Uit de plannen is gebleken dat de Ikea uit drie verdiepingen zal bestaan, een garage/parking, de begane grond en een verdieping met een totale hoogte van 13,90 meter. Om een idee te hebben, dat is ongeveer de helft van de 29 meter hoge El Corte Inglés, het warenhuis dat enkele jaren werd geopend in Tarragona.

Het terrein van de Ikea beslaat 66.000 vierkante meter waarvan 26.194 vierkante meter bebouwd zal zijn en 19.001 vierkante meter de winkel zal beslaan. De rest is bedoeld voor het laden en lossen gedeelte van de vrachtwagens en een openlucht parking met plaats voor bijna 1.700 voertuigen. Ikea opent in Tarragona meteen een van de grootste winkeloppervlaktes van alle Ikea winkels in Spanje. De winkel in Alcorcón (Madrid) bijvoorbeeld heeft de helft van deze vierkante meters.

Op de begane grond zal de meeste winkel- en commerciële ruimte te vinden zijn. Zo komen daar de winkel met alle losse producten (je kent het wel), de supermarkt, speelzaal voor de kinderen, klantenbalies, afhaalbalies, de “hot dog” balies maar ook de self service waar men de koopwaar uit de rekken kan halen en de kassa’s. Op de eerste verdieping zullen het restaurant en de koffiebar komen, de expositiezalen (de typische kamers en keukens) en kantoren. In wezen is deze Tarragona vestiging dus niet veel anders dan andere Ikea winkels zoals die nabij Barcelona.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken