skip to Main Content
Tesla batterijen worden in Spanje verkocht door Holaluz
Tesla

Tesla batterijen worden in Spanje verkocht door Holaluz

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Tesla batterijen worden in Spanje verkocht door Holaluz

Tesla

MADRID – De kleine maar groeiende firma Holaluz heeft na meer dan 12 maanden onderhandelen een deal gesloten met Tesla om – niet exclusief – de Powerwall 2 batterijen in Spanje te gaan verkopen. Holaluz is op dit moment de eerste en enige installateur van de Tesla Powerwall 2 batterijen in Spanje.

Holaluz zegt dat een huishouden met een Tesla Powerwall 2 batterij jaarlijks tussen de 40% en 100% op stroom kan bezuinigen. De elektriciteit die gegenereerd wordt door zonnepanelen (niet inclusief) wordt opgeslagen in de Powerwall 2 die dat in een later stadium weer afstaat aan het stroomnetwerk in huis om bijvoorbeeld in de avonduren te gebruiken.

Holaluz is binnen Europa pas de tweede firma die een contract heeft weten af te sluiten met Tesla voor wat betreft de installatie en verkoop/verhuur van de Tesla Powerwall 2 batterijen. De eerste die dat deed was het Nederlandse Eneco.

Betaling

Holaluz heeft twee manieren waarop eigenaren een Powerwall 2 kunnen installeren en betalen. Een van de manieren is om hetzelfde bedrag van de normale elektriciteitsrekening aan te houden min 1 euro gedurende 20 jaar, als een soort van renting. De andere manier is om in één keer 10.000 euro te betalen voor de hele installatie inclusief de batterij om meteen vanaf het begin het voordeel te hebben van de Tesla batterij.

Volgens Holaluz is er in Spanje op dit moment een potentiële markt van 3 miljoen huishoudens die profijt kunnen hebben van de intelligente Tesla batterij. En dan heeft Holaluz nog niet de gemeenschappelijke installaties op flatgebouwen etc. meegerekend.

Wijziging regereingsbeleid

De deal tussen Tesla en Holaluz werd gesloten voordat er een regeringswijziging kwam in Spanje. Nu de regering-Sánchez heeft laten doorschemeren dat zij het energiebeleid flink willen veranderen in Spanje, heeft Holaluz hoop dat de administratieve rompslomp en de zogenaamde zonbelasting snel worden afgeschaft zodat nog meer Spaanse huishoudens eigen zonnepanelen kunnen plaatsen.

De eerste Tesla powerwall 2 batterij heeft Holaluz geplaatst in een gezinswoning in Gerona (Catalonië) waar de familie een gemiddeld gebruik heeft op jaarbasis van 5MWh. Met de installatie van de Tesla batterij bespaart deze familie 95% op de energiekosten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken