skip to Main Content
Extremadura, het grootste geheim van West-Europa!

Extremadura, het grootste geheim van West-Europa!

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

las-abubillasExtremadura? Nooit van gehoord misschien…..

Onze eerste kennismaking met Extremadura en haar natuur in 1995, maakte zoveel indruk dat Extremadura ons nooit meer heeft losgelaten. Pas na meer dan twintig keer Extremadura in het Spaanse binnenland te hebben bezocht, namen we in 2008 de weloverwogen beslissing om naar Extremadura te emigreren. We zegden allebei onze banen op, verkochten ons huis en weg waren we.

En daar zitten we dan nu. Op onze eigen Finca van tien hectare puur natuur, met vier schitterende authentiek gebouwde bungalows, die we verhuren aan liefhebbers van rust en natuur. Dat is uiteraard niet allemaal van een leien dakje gegaan: de administratieve rompslomp hield onze start maar liefst drie jaar in haar greep. Doorzettingsvermogen en een bijna heilig geloof in het welslagen van onze droom leidde in oktober 2012 tot de opening van Finca Las Abubillas.

We zijn nu een jaar verder en mede dankzij onze zeer goed bezochte websites, zaten we het afgelopen voorjaar meer dan vol met liefhebbers van vogels kijken, fotografen en mensen die van cultuur, stilte en rust houden. En dat heeft Extremadura in overvloed! Het is een van de laatste geheimen van West-Europa. Om maar iets te noemen: de hoofdstad Mérida is met uitzondering van Rome, de plek waar de meeste Romeinse overblijfselen te vinden zijn. Cáceres, Unesco World Heritage Site, is ook een unieke plek om te bezoeken, met een prachtig ommuurd oud stadscentrum. En Trujillo bijvoorbeeld, een vrijwel onontdekte parel, oefent nog steeds een enorme aantrekkingskracht op ons uit. Het is de plaats waar de veroveraars van Zuid-Amerika vandaan kwamen.

Maar de grootste attractie van Extremadura is toch wel de immense uitgestrekte natuur met een rust en een stilte die nergens in West-Europa meer te vinden is. Hier is geen enkele vorm van massatoerisme. Het dagelijkse leven gaat hier al eeuwenlang ongestoord zijn eigen gang. Extremadura doet iets met je, dat horen we van vrijwel al onze gasten.

Wil je meer weten en vooral ook zien? Ga dan naar onze prachtige website boordevol informatie en boeiende fotografie:

Website: www.extremadura-spanje.nl
facebookpagina: www.facebook.com/extremaduraspanje

Tot ziens in Extremadura!
Gertjan de Zoete en Elly Schipper

Anders

Dit artikel is aangeleverd en aangepast door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Back To Top
×Close search
Zoeken