skip to Main Content
Met de eigen auto of huurauto naar het groene en niet zo warme Spanje

Met de eigen auto of huurauto naar het groene en niet zo warme Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ARW-1

Voor veel Nederlanders en Belgen blijft een vakantie met eigen auto of per huurauto nog steeds populair en dat weten wij bij AutoReisWinkel. Zo bieden wij tientallen zelf samengestelde autorondreizen aan in Spanje, niet alleen het bekende Andalusië maar ook het weliswaar minder bekende maar oh zo mooie groene Spanje.

Terwijl iedereen de Spaanse Costa’s aan de middellandse zee wel kennen van de Costa Brava via de Costa Dorada naar de Costa Blanca, Costa de Almería naar de Costa del Sol is de kustlijn aan de Atlantische oceaan minder bekend. Toch is dit deel van Spanje zeker niet minder toeristische, sterker nog, het hele jaar door komen hier veel Spanjaarden om te genieten van de rust en de natuur terwijl gedurende de zomermaanden men heerlijk kan zonnen met aangename temperaturen op Spanje’s mooiste stranden.

ARW-2

Wat is het groene Spanje

Met het groene Spanje worden de deelstaten Baskenland, Cantabrië, Asturië en Galicië bedoelt. Dit deel van Spanje kan eigenlijk niet vergeleken worden met de rest van Spanje want de cultuur, natuur en mensen zijn hier heel anders. Zo staat het Baskenland enorm bekend om de heerlijke Pinxos (tapas op een broodje) en zijn de mooiste stranden van Spanje te vinden in Cantabrië, Asturië en Galicië. Buiten de stranden is er ook veel natuur te vinden en bestaat 75% van de regio Asturië uit bos. Daarnaast zijn de oude monumentale dorpen en grote interessante steden zeer de moeite waard om te bezoeken.

Overnachten

Bij AutoReisWinkel hebben wij diverse autorondreizen samengesteld die kant-en-klaar te boeken zijn maar kunt u ook geheel naar eigen wens en zonder bijkomende kosten een eigen op maat reis samen stellen. Zo verblijft men altijd in uitstekende 3 of 4 sterren hotels, charmehotels of zelfs in de Paradores, de Spaanse keten van luxe (maar bij ons betaalbare) hotels in kastelen, kloosters en paleizen. Wij zorgen voor de beste en leukste hotels op de meest interessante plaatsen terwijl uzelf de geheel naar eigen wens de vluchten en autohuur kunt regelen. Op deze manier kunt u vertrekken wanneer u maar wilt en vanaf welk vliegveld u het prettigste vindt.

ARW-3

Stranden en natuur

Terwijl iedereen wel eens aan de Spaanse Costa’s is geweest ligt de mooiste kustlijn raar genoeg aan de Atlantische Oceaan in het Groene Spanje. Zo worden de stranden van Cantabrië, Asturië en Galicië elk jaar weer gekozen tot de beste stranden van Spanje door de Spanjaarden zelf en heeft Galicië zelfs de eer om een van de beste stranden van de wereld te hebben op de eilandengroep Islas Cies (gekozen in een Brits tijdschrift). Het mooie van deze stranden is dat zij vaak omringd zijn door prachtige natuur in plaats van hoogbouw aan de andere Costa’s en valt het aantal mensen op deze stranden nog wel mee. Hier is het dus echt nog genieten van de zonen de rust.

Cultuur

Uiteraard mogen bij een bezoek aan het Groene Spanje niet de ontdekkingstochten ontbreken naar die kleine, mooie en leuke dorpjes. Ook in de grote steden is meer dan genoeg te zien zoals in Bilbao het Guggenheim museum of de kathedraal in Santiago de Compostela. Er is eigenlijk voor ieder wat wils in het Groene Spanje en misschien wordt het dit jaar eens tijd voor iets anders in Spanje.

ARW-4

Enkele voorbeelden van reizen naar het Groene Spanje:

www.autoreiswinkel.nl
Info@autoreiswinkel.nl
Tel: +31 (0)20 894 6445

PS. U kunt de autorondreizen van AutoReisWinkel ook boeken bij de meer dan 270 reiswinkels van D-Reizen in Nederland. Op de speciale website op D-Reizen staan ook al onze reizen die dan weer in de winkels bij uw eigen reisagent gereserveerd kunnen worden. Op deze manier geniet u van de beste en voordeligste reizen van de AutoReisWinkel maar met de zekerheid van het bekende D-Reizen. Wel zo makkelijk!

Anders

Dit artikel is aangeleverd en aangepast door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Back To Top
×Close search
Zoeken