skip to Main Content
Enorme bosbrand legt 5.000 hectare in de as en zorgt voor 1.600 evacuees in Extremadura

Enorme bosbrand legt 5.000 hectare in de as en zorgt voor 1.600 evacuees in Extremadura

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

bosbrand4CÁCERES – Een grote bosbrand in het Sierra de Gata natuurgebied heeft er voor gezorgd dat er nu al 5.000 hectare bos in rook is opgegaan en er minstens 1.600 inwoners geëvacueerd moesten worden. De evacuees komen uit de dorpen Acebo en Perales en omgeving en van diverse campings in de buurt en zijn tijdelijk ondergebracht in opvangcentra terwijl de brandweer met man en macht bezig is om de brand te stoppen.

De president van de regio Extremadura weet het zeker, de mens heeft deze grote brand aangestoken. De reden waarom hij dat denkt is het feit dat er maar liefst vijf mogelijke brandhaarden gevonden zijn en dat is geen toeval meer. Toch is dit nog niet bevestigd door de experts van de brandweer maar men is op zoek naar de oorzaak van de nu al enorme natuurramp. Daarnaast hebben er al diverse branden plaatsgevonden in de regio die erg verdacht zijn.

De bosbrand heeft plaats in de Sierra de Gata in het noorden van de provincie Cáceres en heeft nu al meer dan 5.000 hectare in de as gelegd. De inwoners van de dorpen Acebo en Perales en omgeving moesten samen met de toeristen op twee campings geëvacueerd worden vanwege de oprukkende vuurzee.

Nadat de brand werd ontdekt werd meteen met grof materieel zoals helikopters en vliegtuigen en tientallen brandweereenheden uitgerukt om het vuur te bestrijden. De verraderlijke en steeds van richting wisellende wind gedurende de nacht heeft er echter voor gezorgd dat de brand alle kanten kon opgaan en diverse uren compleet vrij het vernietigende werk heeft kunnen aanrichten. Daarnaast mogen de vliegtuigen en helipoters als het donker is niet vliegen.

Op het moment van schrijven is de brand nog niet onder controle en kunnen de inwoners nog niet terug naar hun woningen en de campinggasten niet terug naar hun tenten of caravans – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken