skip to Main Content
Absolute chaos verwacht op het vliegveld Barcelona nu dat er meer werknemers gaan staken

Absolute chaos verwacht op het vliegveld Barcelona nu dat er meer werknemers gaan staken

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Zoals bekend is het een zooitje op het vliegveld van Barcelona-El Prat nu de beveiligingsmedewerkers van het bedrijf Eulen maandag al voor de derde dag op rij het werk uit onvrede neerleggen. Hierdoor ontstaan er lange rijen wachtende vliegtuigpassagiers waarbij honderden al hun vluchten hebben gemist en de schade enorm hoog gaat worden. Nu is bekend gemaakt dat ook de werknemers van het bedrijf Ilunion het werk vanaf 16 augustus willen gaan neerleggen waardoor er een nog grotere chaos verwacht wordt op het Catalaanse vliegveld.

Vliegtuigpassagiers die vanaf het vliegveld Barcelona-El Prat naar hun vakantiebestemming of naar huis dienen te vliegen moeten deze maandag al voor de derde dag op rij rekening houden met lange rijen wachtende en boze mensen. De reden daarvoor is de staking van de veiligheidsmedewerkers van het bedrijf Eulen die vorige week vrijdag is begonnen. Terwijl de vakbonden en onderhandelaars rondom de tafel zitten leggen de werknemers van Eulen op gezette tijden het werk neer waardoor er lange rijen wachtende vliegtuigpassagiers ontstaan.

Sinds vrijdag 4 augustus is men voor onbepaalde tijd elke vrijdag, zondag en maandag aan het staken tussen 5.30 en 6.30 uur, 10.30 en 11.30 uur, 16.30 en 17.30 uur en 18.30 en 19.30 uur. Vier werkonderbrekingen per dag van 60 minuten die ervoor zorgen dat de lange rijen met wachtende mensen die er nu al zijn alleen maar langer zullen worden.

Het vliegveld van Barcelona kan vanaf 16 augustus echter nog meer problemen verwachten als ook de werknemers van het bedrijf Ilunion het werk gaan neerleggen. Deze veiligheidsmedewerkers zijn verantwoordelijk voor onder andere het controleren van alle koffers die het ruim ingaan, de controle van de in- en uitgangen voor het personeel en alle leveranciers en de controle van de terminales etc. Ook deze medewerkers zijn ontevreden over hun arbeidsvoorwaarden, eisen meer collega’s om de werkdruk te verminderen en hogere salarissen.

Ondertussen hebben de vliegtuigpassagiers flink te lijden onder al deze stakingen en zijn er nu juist tijdens de grote zomervakantie drukte extra veel mensen die gebruik maken van het Catalaanse vliegveld. Er zijn al honderden mensen die hun vluchten hebben gemist en vliegtuigmaatschappijen die wel wachten op de passagiers maar daardoor hogere kosten krijgen. Reizigers dienen zich ruim van te voren te melden op het vliegveld wat op zich wel logisch is maar niet altijd nodig aangezien de incheckbalies nog steeds slechts twee of drie uur voor de vertrektijd opengaan in sommige gevallen en men alsnog moet wachten bij de controles.

De verantwoordelijke instantie voor de Spaanse vliegvelden Aena wast haar handen in onschuld en verwijst naar het bedrijf Eulen welke door hen is ingehuurd voor de beveiligingswerkzaamheden op het vliegveld. Ondertussen wordt het ook een politiek spel want de Spaanse autoriteiten verwijten nu ook al de Catalaanse autonome regering die op hun beurt weer het Spaanse beleid de schuld geeft en spreekt van een sabotage.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. ja doe maar mijn reactie weg wegens te fel zeker????
  jullie zijn ook geen fan van de Catalanen net zoals sommige anderen…
  voor een redactie zou je eigenlijk neutraal moeten zijn maar als het over de Catalanen gaat…
  ik ben grote fan en elke keer, gelijk wie, ons aanvalt zal ik niet aarzelen om ze te antwoorden of je dat nou leuk vindt of niet!

  1. Noel, het gaat niet om jouw mening, maar wel om je grove en schokkende taalgebruik. Als je het gewoon netjes houdt is er niks aan de hand.

   1. ah ja, zo zit het, het gaat enkel maar om jouw mening dan, jij denkt dat je de Catalanen mag bruuskeren : laat de Catalanen links liggen, zij weten het toch beter enz… nu begrijp ik het….
    geen geluk voor jou dan, dan word ik heeeeeeeeeeeeel pissig, en zal dat altijd blijven doen,
    van ons volk blijf je af!

    1. Noel, je hebt Frank niet begrepen. Je mag je mening geven over alles en nog wat maar laat anderen in zijn/haar waarde (dat geldt voor iedereen overigens, alle deelnemers), gebruik de juiste taal en maak het niet te bont. Doe jij en/of anderen dat wel dan halen we die reactie weg, zo simpel is dat. We laten al heel veel toe en dat hoort ook zo maar het moet wel leuk en netjes blijven en de reacties moeten over een bepaald artikel gaan. We hebben de regels wat aangescherpt voor iedereen.

     1. ja tis ook een uitleg maar blijf erbij : denigrerend doen over ons, de Catalanen, zal ik pissig blijven. de Catalanen links laten liggen, op de blaren zitten,ze weten het beter enz….is DAT iemand in zijn waarde laten????? ja tis een leuker verhaaltje, niet TE bont.
      wie denken ze wel dat ze zijn? ja, jullie Rajoy is de beste, dat is duidelijk!
      voor iemand die in Catalonië woont (als dat nog zo is) heel zwak…..
      maar ieder zijn menig maar ik de mijne : ons niet uitschelden!!!!!
      zal weer niet te lang duren vooraleer het volgend verhaal over ons zal geschreven worden,
      eerst goed checken en niet alles klakkeloos overnemen.
      vraag me hier dan ook af of ik hier geen al te bonte dingen geschreven worden……..

 2. Van elke staking zijn anderen/onschuldigen de dupe. Niks bijzonders dus.

 3. Ja hoor, daar gaan we weer. Een brute en schandalige staking wordt ook weer een politiek spel en natuurlijk heeft Madrid het weer gedaan.
  Mensen, nogmaals, mijden dat Cataluña. Laat ze maar lekker op de blaren zitten, want ze weten het immers toch allemaal beter?

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken