skip to Main Content
Politie Barcelona ontruimt station Sants en twee AVE-treinen vanwege bommelding (UPDATE)
Archieffoto

Politie Barcelona ontruimt station Sants en twee AVE-treinen vanwege bommelding (UPDATE)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – De Mossos d’Esquadra politie in Barcelona heeft woensdagochtend na een bommelding het hoofdstation Sants en twee treinen van de AVE hogesnelheidslijn geëvacueerd vanwege een bommelding. De politie meldt op Twitter dat de melding om 8 uur woensdagmorgen binnenkwam waarna men meteen in actie kwam met evacuaties, explosieven experts etc.

Volgens de melding die de politie binnenkreeg zou er in een van de koffers op een van de AVE treinen een bom zitten. Het veiligheidspersoneel van de ADIF zag op de scanner een vorm die op een explosief leek. Uit voorzorg werd het station ontruimt en werden lijn 3 en 4 van de AVE door de politie geëvacueerd.

Personeel van de TEDAX explosievendienst is op het moment van schrijven nog bezig met controles maar rond 9.30 uur zijn de treinen weer begonnen met rijden.

UPDATE

Niet veel later na de bommelding of melding van een verdacht pakketje in een koffer werd ook het hoofdstation van Madrid, Atocha, gesloten en door de politie ontruimt. Er was veel onzekerheid over wat er nu precies gebeurd is maar daar kwam later zekerheid in.

In het station Sants in Barcelona werd bij de controle van de koffers op de scan iets verdachts gezien maar werd er door het veiligheidspersoneel geen actie ondernomen waardoor de persoon van deze verdachte koffer om 7.40 uur de trein naar Madrid stapte.

De Catalaanse politie kreeg om 8 uur (20 minuten later dus) een melding binnen waarna het treinstation Sants in Barcelona werd ontruimt. De vrouw met de koffer was toen al weg met de trein en zou rond 10 uur aankomen in Atocha in Madrid. Dat station werd rond die tijd ook gesloten en ontruimt door de Policía Nacional.

Het verdachte pakket zat in de rolkoffer van de vrouw en leek op een handgranaat maar was in feite een riemgesp. Op de scan leek het echter op een handgranaat die weliswaar gezien werd door het personeel maar die te laat reageerde.

De vraag is nu echter hoe het kan dat ten eerste het veiligheidspersoneel bij het Sants station de vrouw met het verdachte pakketje niet tegen heeft gehouden en ten tweede waarom het zo lang duurde voordat men de Catalaanse politie waarschuwde. Volgens de minister van Justitie was alles onder controle en had men de vrouw met de verdachte koffer in de gaten tijdens haar reis in de trein.

Eenmaal aangekomen in Madrid werd geconstateerd dat het om een vals alarm ging en begon de discussie over de veiligheid bij de hogesnelheidstreinen in Spanje.

20 Minutos

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken