skip to Main Content
Droomcamping in het Spaanse binnenland

Droomcamping in het Spaanse binnenland

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

lamore 1Hoe het allemaal begon…. Ons emigratieverhaal begint met 2 dertigers die ieder voor zich een eigen motief hebben om te emigreren naar Spanje.

lamore 3De een is Daniel, een freelance ICT-consultant die zijn werk met internationale klanten uit alle hoeken van de wereld uit kan uitvoeren. Dit geeft hem de vrijheid om te emigreren met behoud van zijn werk.

De ander is Martine die altijd al het gevoel heeft gehad in Zuid-Europa thuis te horen in plaats van het koude, vlakke Nederland.

Wat ze gemeen hebben is dat ze op zoek zijn naar een leven zonder haast en stress. Een plek waar ze met de dag leven en deze volop plukken.

Ze ontmoeten elkaar in Barcelona

lamore 2In Nederland werkte ik als Casemanager in de Jeugdhulpverlening. Aanvankelijk ben ik naar Barcelona verhuisd en heb daar gewerkt in een café om de taal en cultuur te leren. Toen ik daar Daniel tegenkwam en stapelverliefd werd hebben we besloten om naar het platteland te verhuizen en een Camping te beginnen.

We kwamen uit in het binnenland van Valencia, 500 km. onder Barcelona. Dit voor ons onbekende deel van Spanje was verassend mooi. Ondanks dat ons bezoek in de winter plaatsvond, was alles groen. Tussen de heuvels en bergen troffen we vele natuurparken aan, riviertjes, meertjes en pittoreske middeleeuwse dorpen.

Na een korte zoektocht met een makelaar vonden we een vrijstaand huis met 2,5 hectare grond grenzend aan een natuurpark waar veel gewandeld en gefietst werd.

Wat ons meteen opviel was de hartelijkheid van de mensen op het platteland.

Ze staan altijd voor je klaar en er wordt bijna dagelijks even een praatje gemaakt en producten van eigen land geruild.

lamore 4In het opzetten van onze camping hebben de Spanjaarden om ons heen een belangrijk onderdeel uitgemaakt. We gebruiken zoveel mogelijk lokale producten, doen excursies naar de bodega’s in de omgeving en werken samen met onze buurman die een restaurant heeft en kamers verhuurd.

Het runnen van een Camping & Glamping als mede het onderhoud van een terrein met 2,5 hectare terrein is heel erg hard werken.

De helft van het jaar maken we enorm lange dagen. Anderzijds is er de ander helft van het jaar tijd voor onszelf en werken we aan nieuwe projecten.

Op onze camping “La More” zijn de gasten deelgenoot van het dagelijkse Spaanse leven.

Zo komt de bakker ‘s ochtends langs, mogen kinderen eieren rapen, kun je je eigen groenten plukken bij de buurman, Spaanse kookworkshops volgen of gewoon aanschuiven voor een Mediterrane maaltijd.

Voor vele Nederlanders die bij ons vakantie houden is de kleinschaligheid, persoonlijke sfeer, ontspannenheid en gastvrijheid een reden om terug te komen.

Daniel is inmiddels begonnen met zijn werk als ICT-consultant af te bouwen en werkt steeds meer op La More. Ook hebben we hulp van vrijwilligers, veelal jonge mensen die willen ontdekken hoe het is om een buitenlands avontuur aan te gaan en met veel nieuwe ervaringen naar huis terugkeren.

Iedere dag nog genieten we van deze plek, het buitenleven en van de gasten die op La More verblijven.

Wat een mooi leven!

Martine van Boven

La More
Camping & Glamping

Website: www.lamorevalencia.com
Email: contact@lamorevalencia.com

 

Anders

Dit artikel is aangeleverd en aangepast door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Back To Top
×Close search
Zoeken