skip to Main Content
Spanje verhoogt terreuralarm na aanslagen Frankrijk

Spanje verhoogt terreuralarm na aanslagen Frankrijk

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

terrorisme1MADRID – Meteen na de brute aanslagen in Frankrijk waarbij 12 personen om het even kwamen door terroristen, heeft ook Spanje het terreuralarm verhoogt van niveau 2 naar niveau 3. De enige andere keer dat dit gebeurde was tijdens de inhuldiging van Koning Felipe VI in juni van dit jaar.

Na de aanslagen in Frankrijk deze woensdag kwamen de minister van justitie en binnenlandse zaken meteen samen met de politiechefs en leger om te bespreken wat Spanje zou doen. Ondanks het feit dat de minister Jorge Fernández Díaz zegt dat er geen echte dreiging is, heft men toch besloten het terreuralarm te verhogen van niveau 2 naar niveau 3.

Dit houdt in dat er extra gecontroleerd zal worden bij de belangrijke infrastructuur zoals vliegvelden, bus- en treinstations, elektriciteits- en kerncentrales, politiekantoren en militaire basissen. Ook zullen regeringsgebouwen extra in de gaten worden gehouden door de politie.

De schrik zat er in Spanje deze woensdagochtend ook even goed in toen bij de uitgever Prisa, onder andere van de populaire krant El País, een verdacht pakketje werd gevonden in de drukkerij. Het gebouw moest ontruimd worden maar later bleek het om een vals alarm te gaan.

Niveau 3 houdt in principe in dat er een erg hoog risico is voor een aanslag, een staat van paraatheid die slechts gevolgd wordt door niveau 4 waarbij een extreem hoog risico is voor een eventuele aanslag. Spanje was al geruime tijd in een niveau 2 staat van paraatheid vanwege het opkomende terrorisme in Syrië – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken