skip to Main Content
Eerste steen van nieuw te bouwen pretpark Ferrari Land gelegd in Salou

Eerste steen van nieuw te bouwen pretpark Ferrari Land gelegd in Salou

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ferrariland1SALOU – Met een plechtige ceremonie en in de aanwezigheid van de Catalaanse president Artur Mas, Formule 1 piloot Sebastian Vettel, de Ferrari F1 baas Mauricio Arribene en de directeur van Port Aventura, werd donderdag de eerste steen gelegd van het nieuw te bouwen pretpark Ferrari Land. Salou krijgt daarmee het tweede Ferrari georiënteerde pretpark ter wereld en voegt zich in het korte rijtje met Abu Dhabi.

Na veel gepraat en gespeculeer is de bouw dan begonnen, het nieuwe Ferrari Land. Dit pretpark zal geheel in het teken staan van het merk Ferrari en eind 2016 haar deuren moeten openen na een enorme investering van meer dan 100 miljoen euro..

In eerste instantie zou het Ferrari Land pretpark onderdeel vormen van het reeds 20 jaar bestaande pretpark Port Aventura maar uiteindelijk heeft men gekozen voor een aparte entree. Dat wil zeggen, wil je Port Aventura en Ferrari Land bezoeken dan dien je tweemaal te betalen. Uiteraard komen er combinatietickets en zijn de parken met elkaar verbonden.

Ferrari Land zal werk bieden aan 150 mensen en gelegen zijn naast het hotel Port Aventura. In totaal zal het pretpark 75.000 vierkante meter groot worden en meerdere attracties hebben voor de hele familie maar ook zeker voor de snelheidsduivels. Zo zal Ferrari Land de snelste achtbaan van Europa krijgen waarbij men in vijf seconden wordt gelanceerd naar 180 kilometer per uur.

Achtbanen

Naast de achtbaan gaat Ferrari Land onder andere twee vrijevaltorens, simulatoren en een racebaantje huisvesten. De donderdag gepresenteerde plannen wijken op meerdere punten af van het originele concept dat een jaar geleden uit de doeken werd gedaan. Zo veranderde de lay-out van de achtbaan en zijn de valtorens verplaatst. De nu nog naamloze rollercoaster wordt de op drie na snelste ter wereld. Opvallend is dat het resort in Salou nu ook al de twee snelste achtbanen van Europa in huis heeft: Furius Baco (135 kilometer per uur) en Shambhala (134 kilometer per uur).

Naast de vele attracties komen er restaurants, bars en winkels en dat allemaal in de Italiaanse stijl. Ook zullen er gebouwen uit het geboortedorp van Ferrari, Maranello, nagebouwd worden en zullen er andere Italiaanse culturele hoogstandjes te zien zijn. Daarnaast zijn er ook nog planneen voor een vijf-sterren hotel maar dat zal pas gebouwd worden in een tweede fase nadat het pretpark al haar deuren heeft geopend.

Dit jaar hoopt Port Aventura 4 miljoen bezoekers aan te trekken maar dat moet met Ferrari Land naar de 5 miljoen gaan oplopen. Daarnaast wil Port Aventura met het nieuwe pretpark nieuwe markten aanboren waaronder uiteraard de vele miljoenen formule 1 liefhebbers – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken