Cabinepersoneel Ryanair Spanje gaat staken in september (UPDATE)

Cabinepersoneel Ryanair Spanje gaat staken in september
Beeld: Ryanair

MADRID – Ryanair heeft aangekondigd de basissen die de Ierse luchtvaartmaatschappij heeft op Gran Canaria en Tenerife vanaf 8 januari te sluiten. Ook de basis in Gerona zal wellicht gesloten worden al is een datum nog niet bevestigd door Ryanair. Vanwege deze sluitingen voorziet Ryanair dat er ontslagen zullen plaatsvinden en dus heeft het cabinepersoneel in Spanje besloten in september te gaan staken.

Ondanks dat we recent melden dat Ryanair de meeste passagiers leverde op de Spaanse vliegvelden in het eerste half jaar van 2019, is de Ierse low cost luchtvaartmaatschappij bezig met een herstructurering waarbij het bedrijf niet uitsluit dat er honderden mensen ontslagen zullen worden. 

UPDATE: De stakingsdata zijn bekend. 10 dagen op 1, 2, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 en 28 september

Sluiting

Al eerder meldde Ryanair dat ze van plan was om basissen te sluiten in Spanje en de keuze is gevallen op Gran Canaria en Tenerife. Deze twee basissen, waar dus permanent vliegtuigen van Ryanair staan, worden vanaf 8 januari 2020 gesloten. Dit wil overigens niet zeggen dat Ryanair niet meer op deze vliegvelden op de Canarische Eilanden gaat vliegen maar er zullen geen vliegtuigen gestationeerd staan. Iets soortgelijks gebeurde in 2018 in Eindhoven.

Staking

Vanwege deze sluitingen op de beide Canarische Eilanden en mogelijke sluiting van de basis in Gerona (datum nog niet bekend gemaakt), hebben de vakbonden van het Ryanair cabinepersoneel Sitpla en USO aangekondigd in september te gaan staken. Een datum voor deze staking is nog niet bekend gemaakt dus er kan nog van alles gebeuren.

Ontslagen

Op woensdag hebben vertegenwoordigers van Ryanair en de vakbonden om de tafel gezeten maar deze gesprekken leidden tot niets. Ryanair had vanwege de tegenvallende omzet al eerder aangekondigd 500 piloten en 400 cabine personeelsleden te ontslaan en eventueel basissen te sluiten. De reden daarvoor is dat er problemen zijn met de nieuwe Boeing 737 MAX vliegtuigen en de gevolgen van een mogelijke Brexit.  

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments

Gezien dat wij geboekt hebben bij Ryanair, op 15 sept via Alicante terug naar Nederland kunnen. Hoe gaan ze dat oplossen.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.