skip to Main Content
Cabinepersoneel Ryanair Spanje gaat staken in september (UPDATE)
Ryanair

Cabinepersoneel Ryanair Spanje gaat staken in september (UPDATE)

MADRID – Ryanair heeft aangekondigd de basissen die de Ierse luchtvaartmaatschappij heeft op Gran Canaria en Tenerife vanaf 8 januari te sluiten. Ook de basis in Gerona zal wellicht gesloten worden al is een datum nog niet bevestigd door Ryanair. Vanwege deze sluitingen voorziet Ryanair dat er ontslagen zullen plaatsvinden en dus heeft het cabinepersoneel in Spanje besloten in september te gaan staken.

Ondanks dat we recent melden dat Ryanair de meeste passagiers leverde op de Spaanse vliegvelden in het eerste half jaar van 2019, is de Ierse low cost luchtvaartmaatschappij bezig met een herstructurering waarbij het bedrijf niet uitsluit dat er honderden mensen ontslagen zullen worden. 

UPDATE: De stakingsdata zijn bekend. 10 dagen op 1, 2, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 en 28 september

Sluiting

Al eerder meldde Ryanair dat ze van plan was om basissen te sluiten in Spanje en de keuze is gevallen op Gran Canaria en Tenerife. Deze twee basissen, waar dus permanent vliegtuigen van Ryanair staan, worden vanaf 8 januari 2020 gesloten. Dit wil overigens niet zeggen dat Ryanair niet meer op deze vliegvelden op de Canarische Eilanden gaat vliegen maar er zullen geen vliegtuigen gestationeerd staan. Iets soortgelijks gebeurde in 2018 in Eindhoven.

Staking

Vanwege deze sluitingen op de beide Canarische Eilanden en mogelijke sluiting van de basis in Gerona (datum nog niet bekend gemaakt), hebben de vakbonden van het Ryanair cabinepersoneel Sitpla en USO aangekondigd in september te gaan staken. Een datum voor deze staking is nog niet bekend gemaakt dus er kan nog van alles gebeuren.

Ontslagen

Op woensdag hebben vertegenwoordigers van Ryanair en de vakbonden om de tafel gezeten maar deze gesprekken leidden tot niets. Ryanair had vanwege de tegenvallende omzet al eerder aangekondigd 500 piloten en 400 cabine personeelsleden te ontslaan en eventueel basissen te sluiten. De reden daarvoor is dat er problemen zijn met de nieuwe Boeing 737 MAX vliegtuigen en de gevolgen van een mogelijke Brexit.  

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Gezien dat wij geboekt hebben bij Ryanair, op 15 sept via Alicante terug naar Nederland kunnen. Hoe gaan ze dat oplossen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by