skip to Main Content
Acteur Terence Hill krijgt film onderscheiding tijdens festival in Almería

Acteur Terence Hill krijgt film onderscheiding tijdens festival in Almería

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

terencehill1aALMERÍA – De Italiaanse filmacteur Terence Hill zal komende oktober tijdens het Almería Western Film Festival (AWFF) een eervolle onderscheiding krijgen voor zijn bijdrage aan het genre Western films. In principe was het de bedoeling dat Terence Hill samen met zijn filmpartner Bud Spencer bij de uitreiking aanwezig zou zijn maar Bud Spencer is recent overleden.

Terence Hill heeft veel jaren gewoond en gewerkt in de provincie Almería en dan met name in en rondom Tabernas, de plaats waar ook het filmfestival georganiseerd wordt. In deze Spaanse regio werden in de jaren zestiger en zeventiger jaren veel Western films opgenomen, de zogenaamde Spaghettiwesterns vanwege de Italiaanse acteurs en regisseurs. Terence Hill streek in Almería neer in 1968 voor zijn eerste Western film opgenomen in Spanje. Terence Hill is overigens het pseudoniem van Mario Girotti, zijn echte naam.

Terence Hill maakte samen met filmpartner Bud Spencer 19 films waarvan enkele in Almería werden opgenomen. In totaal heeft Terence Hill tientallen films gemaakt en momenteel is hij actief met de televisieserie Un passo dal cielo en daarvoor het bekendere Don Matteo. Daarnaast heeft hij al aangegeven naar Almería terug te keren om een film op te nemen en te regisseren.

Veel van de films in het genre Spaghettiwestern werden opgenomen in de Cinecittà-studios in Rome maar ook op locatie in het Spaanse Almería, onder anderen in de Tabernaswoestijn, omdat het woestijnachtige landschap daar lijkt op het landschap van het zuidwesten van de Verenigde Staten. Om deze reden zijn de Mexicaanse Revolutie, Mexicaanse bandieten en het grensgebied tussen Mexico en de Verenigde Staten terugkerende motieven.

De acteur Terence Hill heeft met veel plezier de uitnodiging voor het filmfestival aangenomen en heeft persoonlijk aangegeven dat hij aanwezig zal zijn. Het filmfestival zal gehouden worden in Taberna tussen 6 en 9 oktober aanstaande – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken