Wijzigingen in lokale lockdowns criteria en melding in Andalusië

Wijzigingen in lokale lockdowns criteria en melding in Andalusië
Beeld: 123rf (aangepast)

Wijzigingen in lokale lockdowns criteria en melding in Andalusië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – De regionale overheid van Andalusië heeft besloten de corona-maatregelen iets te verlichten. Dat wil niet zeggen dat de maatregelen zoals de lokale lockdowns en/of sluiting van de horeca en niet-essentiële winkels niet meer gehandhaafd worden, maar wel op een andere manier. 

Trouwe lezers hebben natuurlijk allang gemerkt dat we om de zoveel dagen een artikel plaatsen met daarin alle gemeenten in Andalusië die te maken hebben met lokale lockdowns en eventueel ook de sluiting van de horeca en niet-essentiële winkels.

Deze informatie wordt twee keer per week (op maandag en donderdag) veranderd en geldt dan voor periodes van 14 dagen vanaf woensdag of zaterdag. Maar vanwege al deze wijzigingen is het erg lastig om op de hoogte te blijven van de wijzigingen en raakt iedereen een beetje het overzicht kwijt.

Wijzigingen

De eerste wijziging is dat de lokale lockdowns niet meer voor 14 dagen maar voor 7 dagen gelden. Eerder werd gesproken over 10 dagen maar dat is dus verlaagd naar één week.

Als we over lokale lockdowns schrijven bedoelen we daar de gementelijke lockdowns mee waardoor gedurende een bepaalde tijd niemand een gemeente in of uit mag reizen. Deze wijziging heeft dus geen effect op de provinciale en regionale lockdowns in Andalusië.

De nieuwe lokale lockdowns die op woensdag 10 februari zijn ingegaan en zoals we HIER al melden gelden nog wel voor 14 dagen. Vanaf zaterdag zal het voor 7 dagen gelden.

Bekendmaking

Verder heeft men besloten dat er niet meer twee keer per week een wijziging plaats gaat vinden maar nog maar één keer per week. Dat wil zeggen dat het regionale comité van experts op donderdag bijeen komt en dat nieuwe maatregelen wat betreft de lokale lockdowns op zaterdag ingaan.

Huidige maatregelen

We herhalen nog even de huidige corona-maatregelen in Andalusië om het geheugen op te frissen:

  • Regionale lockdown Andalusië (niemand mag de autonome regio in- of uitreizen)
  • Provinciale lockdowns in alle 8 provincies (niemand mag de provincies in- of uitreizen)
  • Gemeentelijke (lokale) lockdown in die gemeenten waar sprake is van 500 gevallen per 100.000 inwoners in 14 dagen tijd (wordt elke woensdag en zaterdag aangepast)
  • Gemeentelijke (lokale) lockdown + sluiting van horeca en niet-essentiële winkels in die gemeenten waar sprake is van 1.000 gevallen per 100.000 inwoners in 14 dagen tijd (wordt elke woensdag en zaterdag aangepast)
  • Sluiting horeca en niet-essentiële winkels om 18 uur
  • Groepsgrootte en samenkomen maximaal 4 personen, zowel privé als daarbuiten
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.