Gratis corona-verzekering voor alle toeristen op de Balearen en Canarische Eilanden

Gratis corona-verzekering voor alle toeristen op de Balearen en Canarische Eilanden
Beeld: Freepik

Gratis corona-verzekering voor alle toeristen op de Balearen en Canarische Eilanden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Net zoals de Canarische Eilanden heeft de regionale overheid van de Balearen eilanden bekend gemaakt dat alle toeristen, zowel nationaal als internationaal, gebruik kunnen maken van een gratis verzekering die alle kosten in geval van corona-besmetting dekt. De Canarische Eilanden hebben een soortgelijke verzekering al sinds augustus 2020.

Stel je bent als inwoner van Spanje of als buitenlandse vakantieganger op bezoek op Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera en raakt ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch besmet met het coronavirus. Wat dan? Je moet dan meteen in quarantaine en dat gebeurt als je op de Balearen op vakantie bent in een hotel in speciale corona-hotels.

In het geval dat je niet ziek wordt en niet naar een ziekenhuis hoeft (die kosten worden in de meeste gevallen gedekt door de ziektekostenverzekering en reisverzekering) dan moet je in quarantaine en dat is dus meestal in een speciaal hotel. Tot nu toe was het zo dat die kosten voor een langer verblijf op de eilanden voor rekening kwamen van de toerist zelf.

Maar met het ‘safety pack’ van de regionale overheid van de Balearen wil men zowel de toeristen uit Spanje zelf en die vanuit het buitenland gerust stellen dat er geen meerkosten zullen zijn. Alle corona-gerelateerde kosten zoals quarantaine, terugreizen naar eigen land en zelfs in het geval van overlijden worden door deze corona-verzekering gedekt.

Het is niet zo dat alle toeristen een gratis verzekering krijgen maar het is wel zo dat de regionale overheid met een collectieve verzekering ervoor heeft gezorgd dat alle bezoekers die op vakantie komen geen extra kosten zullen hebben mochten zij besmet raken met het coronavirus.

De Canarische Eilanden hebben al sinds augustus 2020 een soortgelijke verzekering waarbij alle corona-gerelateerde kosten niet voor rekening komen voor de bezoeker, ook in dat geval zowel de nationale Spaanse als de internationale buitenlandse bezoekers.

Het gaat in alle gevallen echter niet om de kosten voor de verplichte PCR-tests en andere coronatests die reizigers moeten laten afnemen voordat ze terugkeren naar eigen land. Die kosten worden niet betaald en dienen door de reiziger zelf betaald te worden.

Op de Balearen eilanden is men wel bezig om vaste maximale prijzen vast te stellen voor alle corona-gerelateerde tests. Zo heeft men vastgesteld dat een PCR test niet duurder mag zijn dan 75 euro en de antigeen sneltests niet duurder mogen zijn dan 30 euro.

Overigens geldt voor zowel de Balearen als de Canarische Eilanden dat iemand voor de reis naar de eilanden niet besmet mag zijn met het coronavirus en dat men in een legale dus geautoriseerde verblijfsaccommodatie moet verblijven. 

Het is ons niet helemaal bekend of deze corona-verzekering ook geldt voor reizigers die een tweede woning bezoeken of bij familie op bezoek gaan.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.