skip to Main Content
Zes maanden gevangenisstraf voor het ophangen van een hond in Segovia

Zes maanden gevangenisstraf voor het ophangen van een hond in Segovia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SEGOVIA – Een rechter in Segovia heeft een inwoner van de gemeente Turégano tot zes maanden celstraf veroordeeld voor het ophangen van zijn hond. Agenten van de Seprona dienst van de Guardia Civil vonden in 2015 foto’s op internet van een opgehangen Mastin hond en wisten de eigenaar te achterhalen die daarop werd gearresteerd.

De eigenaar van de hond had deze mastin zodat deze de schapen kon controleren maar de hond had enkele schapen gebeten en laten schrikken waardoor deze wegvluchten. De man was daar niet blij mee en besloot de hond aan een boom op te hangen. Naast de gevangenisstraf mag de man ook gedurende tenminste twee jaar niet hetzelfde beroep uitoefenen.

De hond werd in de buurt van de gemeente Berrocal in de provincie Segovia opgehangen aan een boom. Als de man geen foto’s had geplaatst op internet was de politie er waarschijnlijk niet achter gekomen maar het feit dat de man naast dierenbeul ook niet echt slim was heeft ervoor gezorgd dat de man voor zes maanden achter de tralies zal verschijnen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
  1. Vreselijk veel jagers hangen hun hond aan het eind van het jachtseizoen ook op en ik hoop dat ze allemaal gepakt worden en lang opgesloten worden! Gelukkig voeren ze de straffen in Spanje ook uit, terwijl in Nederland vaak een taakstraf of geldboete gegeven wordt.

  2. Ik denk niet dat de politie een foto zal publiceren waar de hond opgehangen aan een boom hangt, zou trouwens wansmakelijk zijn.en er zullen wel foto geweest zijn van de hond voor hij opgehangen is. Voor mij is de straf nog te weinig is. Zo iemand verdient geen beesten te houden. Heel triest weer

  3. Veel te weinig deze zes maanden, de volgende keer gaat hij weer in de fout,
    Het is inderdaad geen slimmerik, maar een gewetenloze dierenbeul.
    Puur persoonlijk walg ik van deze lieden, en kom ze liever niet tegen.

  4. Als je zo gevoelsloos een dier kunt vermoorden is een stap verder ook niet zo moeilijk meer, daarom is 6 maanden ook veels te weinig en schrikt de rest van de dierenbeulen echt niet af.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken