skip to Main Content

Spanje 25e ecologische land van de wereld

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) De Europese landen staan hoog in een lijst die is samengesteld door de Amerikaanse universiteiten Columbia en Yale wat betreft het ecologisch zijn. Zes Europese landen staan in de top tien terwijl Spanje op de 25e plaats staat van de 163 onderzochte en bestudeerde landen. Bij hetzelfde onderzoek in het jaar 2008 stond Spanje nog op de 30e plaats.

Volgens het onderzoek is het continent Europa in zijn geheel het meest ecologisch ter vergelijking met de andere continenten. Volgens het EPI 2010 onderzoek staat IJsland bovenaan de lijst gevolgd door Zwitserland wat in 2008 nog op de eerste plaats stond. Op de derde plaats staat Costa Rica gevolgd door op 4 Zweden, op 5 Noorwegen, op 6 het eiland Mauritius, op 7 Frankrijk, op 8 Oostenrijk, op 9 Cuba en op 10 Columbia.

Terwijl Spanje op de 25e plaats staat komt Nederland op de 47e plaats terecht als ecologisch land. België staat volgens het onderzoek op de 88e plaats, Duitsland op de 17e plaats en Luxemburg op de 41e plaats.

Bekijk de lijst hier.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend