skip to Main Content

AARDBEVING. Dodental opgelopen tot 10 personen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MURCIA – (Redactie) De regering heeft het aantal dodelijke slachtoffers van de twee aardbevingen in de regio Murcia van 7 naar 10 verhoogd, waaronder een kind van 12 jaar en een zwangere vrouw. De meeste doden zijn gevallen nadat er puin op het was gevallen of dat er huizen of gedeeltes in elkaar zijn gestort. Naast de doden zijn er ook tientallen gewonden. De hulpverleners zijn nog druk bezig met het onderzoeken van in elkaar gestorte huizen waardoor het dodental nog verder zou kunnen oplopen aangezien er schijnbaar nog mensen bedolven liggen onder het puin.

Inwoners van Lorca die de beschadigde gebouwen en met puin bedekte straten zijn ontvlucht, hebben zich verzameld op een plein in de stad. Op de straten heerst een zekere vorm van paniek en mensen zijn bang dat er nog meer bevingen zullen komen. Op de Spaanse journaals wordt gesproken dat tenminste 10.000 mensen niet meer terug kunnen gaan naar hun woningen. Inwoners van Lorca, een stad en gebied wat wel  vaker wordt getroffen door aardbevingen, hebben al aangegeven nog nooit zoiets als deze woensdag te hebben meegemaakt.

De Spaanse regering meldde dat militaire hulpeenheden op weg zijn naar het getroffen gebied.

Meer informatie volgt …

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend