skip to Main Content
Zuid Spanje heeft te maken met veel regen en wisselvallig weer

Zuid Spanje heeft te maken met veel regen en wisselvallig weer

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

regen11aMÁLAGA – Het zuiden van Spanje heeft al enkele dagen te maken met flinke regenval en zeer wisselvallig weer. Hierdoor vielen er op sommige plaatsen tientallen liters water per vierkante meter en stonden straten en pleinen blank. De regen is weliswaar voor de zonzoekers niet helemaal fantastisch, de boeren en stuwmeren zijn er in ieder geval wel blij mee.

Volgens de voorspellingen zal het wisselvallige weer in het zuiden van het land nog zeker tot het weekend en wellicht inclusief het weekend aanhouden. Er zijn dan ook op verschillende locaties in Andalusië gele weeralarmen uitgegeven voor risico’s vanwege de regenval.

Op veel plaatsen in de stad Málaga liepen straten en pleinen vol nadat er enorm veel regen met bakken uit de hemel was gevallen. De rioleringen konden al het water niet aan waardoor alles blank stond, iets wat wel vaker gebeurd. Hierdoor had het verkeer te maken met veel oponthoud. Iets soortgelijks gebeurde ook op andere plaatsen in de regio Málaga, Granada en Almería.

De Spaanse weerdienst AEMET voorspelt dat de regen en het wisselvallige weer nog zeker door zal gaan tot aan het weekend en wellicht ook gedurende het weekend.

De regen is niet echt een welkome gast voor de vele toeristen die op zoek zijn naar de zon aan de Costa del Sol maar de inwoners, en dan met name de boeren, zijn wel blij met de broodnodige regen. Ook de stuwmeren zijn weer wat meer gevuld met het vele regenwater, en dat is voor alle bezoekers en inwoners van Zuid Spanje goed nieuws – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken