skip to Main Content
Ikea’s nieuwe winkel in het centrum van Madrid wordt 25 mei geopend

Ikea’s nieuwe winkel in het centrum van Madrid wordt 25 mei geopend

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Vanaf komende 25 mei hoeven alle Ikea fans niet meer naar de grote meubelzaken te rijden die rondom de stad gelegen zijn maar kunnen ze naar de nieuwe Ikea in hartje centrum van de stad gaan. Deze nieuwe winkel is in principe tijdelijk maar bij succes kan deze blijvend worden. De eerste Ikea Temporary is gelegen in een pand aan de Calle Serrano nummer 55 waarbij alles draait om de slaapkamers.

Het gaat in het geval van deze winkel om een nieuw concept waarmee Ikea de grote meubelzaken die het bedrijf buiten de steden heeft meer naar de mensen toe wil brengen. In oktober 2016 probeerde Ikea al iets nieuws in Spanje met de pop-up winkels in Madrid en Barcelona waarbij er gedurende een gelimiteerde tijdsperiode en in het kader van het 20-jarig jubileum in Spanje diverse nieuwe en exclusieve producten te verkrijgen waren. Dat bleek een succes en Ikea denkt erover om dat ook dit jaar weer te gaan doen en in wellicht ook andere steden. Tegelijkertijd wil Ikea met het nieuwe Ikea Temporary de winkels dichter bij de klanten brengen door voor een bepaalde tijd winkels in de centra van steden te openen, te beginnen met Madrid.

De eerste Ikea Temporary winkel wordt geopend in het centrum van Madrid aan een van de belangrijkste winkelstraten van de stad, de calle Serrano nummer 55. Hier zal op 900 vierkante meter van alles en nog wat te zien zijn wat te maken heeft met slaapkamers. Het is onmogelijk om alle Ikea artikelen in een kleine winkel te plaatsen en dus heeft men ervoor gekozen zich te concentreren op slechts een segment, in dit geval alles wat met de slaapkamer te maken heeft zoals bedden, nachtkastjes, dekbedden, kussens, overtrekken etc.

In eerste instantie is het de bedoeling om slechts gedurende zes maanden deze Ikea winkel te openen maar dit kan eventueel verlengd worden indien het een succes is, iets wat ongetwijfeld wel zal gebeuren. Ikea sluit bij een succes ook niet uit dat men met dit concept naar andere steden zal trekken zoals Barcelona, Málaga, Valencia etc. Ikea heeft ruim 1,5 miljoen euro in dit project geïnvesteerd en het biedt werk aan 30 personen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken