skip to Main Content
Conflict met Iran leidt tot hogere brandstofprijzen in Spanje
123RF

Conflict met Iran leidt tot hogere brandstofprijzen in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Brandstofprijzen opnieuw gestegen in Spanje

123RF

MADRID – De brandstofprijzen in Spanje rijzen de pan uit maar zijn nog steeds lager dan in bijvoorbeeld Nederland en België. De prijsstijgingen zijn het gevolg van de crisis rondom Iran waardoor de prijzen op niveaus terecht zijn gekomen wat men in Spanje sinds 2014 niet meer heeft gezien.

Volgens deze website is de gemiddelde literprijs voor één liter benzine 95 (gasolina sin plomo 95) is 1,339 euro waardoor het volgooien van een tank van 55 liter je al snel 73 euro kost, ongeveer 4 euro meer dan aan het begin van dit jaar.

In het geval van benzine 98 (gasolina sin plomo 98) is de literprijs nu 1,464 euro waardoor het volgooien van een tank van 55 liter je 80,52 euro kost, bijna 5 euro meer dan aan het begin van dit jaar.

Ook bij de diesel (gasóleo A) is de prijs weer gestegen naar gemiddeld in Spanje 1,248 euro per liter waardoor het volgooien van een tank van 55 liter je al snel 68,64 euro kost, ongeveer 3 euro meer dan aan het begin van dit jaar.

Nederland en België

Vergeleken met Nederland is het nog steeds goedkoper tanken in Spanje. Een liter benzine kost volgens deze website gemiddeld in Nederland 1,639 euro en een liter diesel 1,330 euro. In België staat de benzineprijs op 1,440 euro en de dieselprijs op 1,422 euro.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. En maar klagen; in vergelijking met pakweg 50 jaar geleden is de prijs van benzine en diesel ferm in prijs gedaald, men kan zo blijven mekkeren. De auto’s verbruikten veel meer en uiteindelijk zijn het vooral de belastingen die ons de das omdoen, hoe duurder de nettoprijs hoe meer inkomsten voor vadertje staat.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken