skip to Main Content
Enorme wolkbreuk zorgt voor veel wateroverlast en problemen in Madrid

Enorme wolkbreuk zorgt voor veel wateroverlast en problemen in Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

regen5MADRID – Een enorme wolkbreuk in de hoofdstad van Spanje, Madrid, heeft vele woningen, straten, kelders, metrostations en parkings onder water gezet in slechts enkele minuten. De brandweer is op meer dan 25 plaatsen aan het werk moeten gaan om problemen op te lossen.  

Deze donderdagochtend was het donker in Madrid. Er hingen enorme wolken boven de stad die niet veel later uit elkaar spatten met een enorme storm en regenbui tot gevolg. In slechts 30 minuten stonden huizen, kelders, metrostations en parkings onder water en moesten de auto’s stilstaan op straat vanwege de enorme regenval.

Het was lang geleden dat het zo geregend had in de hoofdstad van Madrid maar dat heeft het weer snel goedgemaakt met deze storm. Rond het middaguur waren er op de wegen in en rondom de stad nog aardig wat problemen vanwege grote waterplassen die het rijden erg gevaarlijk maakte.

Er moesten enkele metrolijnen worden stilgezet vanwege ondergelopen rails en stations. Ook de normale treinen hadden op sommige plaatsen last van de enorme regenval en er waren diverse kleinere vertragingen. Het vliegverkeer heeft verder niet veel gelden onder de storm.

De brandweer moest op meer dan 25 plaatsen uitrukken om problemen op te lossen en water weg te pompen. Later op de dag werd de situatie weer normaal – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken