skip to Main Content
Ryanair vluchten tussen Spanje en Duitsland beïnvloed door staking piloten en cabinepersoneel
Archieffoto

Ryanair vluchten tussen Spanje en Duitsland beïnvloed door staking piloten en cabinepersoneel

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Staking piloten en cabinepersoneel Ryanair Duitsland

Archieffoto

MADRID – Ongetwijfeld zullen de Spaanse passagiers die met Ryanair naar Duitsland of vice versa willen vliegen op woensdag 12 september te maken krijgen met de gevolgen van de verrassingsstaking die door de Duitse vakbonden van de piloten en cabinepersoneel op dinsdag werd aangekondigd. Volgens de website van Ryanair is het een overbodige en onverantwoordelijke staking die niet door de Duitse piloten en al het cabinepersoneel gesteund wordt.

De Duitse Vereinigung Cockpit (VC) heeft een 24-uursstaking aangekondigd die woensdagnacht om 03.01 uur begint en dondernacht om 2.59 uur eindigt. VC heeft aan 400 piloten en co-piloten van Ryanair gevraagd om mee te doen met de staking. Aangezien Ryanair met 40 vliegtuigen vanaf en naar 11 Duitse vliegvelden vliegt kan de staking een grote impact hebben op de geplande vluchten.

Aangezien de staking slechts 24 uur van te voren is aangekondigd heeft Ryanair op de website nog niet de geannuleerde vluchten gemeld. Aangezien een derde van de piloten geen vast contract hebben kan het zijn dat de impact echter kleiner is dan verwacht en dat er veel piloten zijn die wel gaan vliegen.

Ryanair is niet blij met de manier hoe de VC de onderhandelingen voert en deze niet geplande staking heeft aangekondigd, zo meldt de Ierse low cost vliegmaatschappij op de eigen website. Volgens Ryanair werd er al onderhandeld over de verbetering van de contracten in Duitsland en heeft de luchtvaartmaatschappij aangegeven te willen onderhandelen.

De Duitse VC vakbond is op haar beurt weer niet blij met de manier waarop Ryanair wil onderhandelen, met een Ierse onderhandelaar (die ook al met succes tussen de luchtvaartmaatschappij en de Ierse piloten onderhandeld heeft) want, zegt VC, dit moet een Duitse onderhandelaar zijn die de Duitse regelgeving en wetten kent.

Het is voor Ryanair de zoveelste staking deze zomer waardoor opnieuw duizenden passagiers gedupeerd zullen zijn, ook voor vluchten naar en vanuit Spanje richting Duitsland. Het is tevens een voorbode voor de komende stakingen die recent werden aangekondigd door de vakbonden in diverse Europese landen zoals België, Portugal en Italië die eind september moeten gaan plaatsvinden en waarschijnlijk de grootste staking ooit bij Ryanair zal zijn.

Naast de 400 piloten van Ryanair zullen ook 1.000 cabinepersoneel het werk gaan neerleggen op woensdag 12 september in Duitsland.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
   1. Idd stuk betere keuze leo.
    In andere landen zijn er ook zat alternatieven.
    Vlieg voor zaken veel Europa door maar nooit met Ryanair!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken