skip to Main Content

De Sant Antoni feesten in Vila Seca met de spectaculaire paardenraces

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRGONA – (Redactie) Het dorp Vila Seca, gelegen naast buurtgemeentes Salou en hun eigen La Pineda Platja aan de Costa Dorada, viert tussen 14 en 23 januari weer hun Fiesta Major de Invierno, Fiestas de Sant Antoni. Vrijdag 14 januari zal er een traditionele optocht zijn en zondag 16 januari de spectaculaire paardenraces op het paardenparcours.

De feesten in Vila Seca beginnen vrijdag 14 januari om 20.00 uur bij het kasteel van Vila Seca met een bijeenkomst van de Ball de Diables, Capgrossos en andere traditionele bezienswaardigheden die daarna door het centrum van het dorp lopen in een optocht. Op zaterdag 15 januari zijn er overdag diverse activiteiten maar is het hoogtepunt de avond waarbij om 20.00 uur een Correfoc plaatsvindt, een spektakel van rotjes, knallen en vuurwerk en personages verkleed als duivels.

Op zondag 16 januari vinden de bekendste paardenraces van heel Catalunya plaats waar dan ook veel bezoekers op af komen, de Cós de Sant Antoni. Deze vinden plaats bij het Parc la Torre d’en Dolça, gelegen tussen La Pineda en Vila Seca, pal naast het pretpark Port Aventura. Om 11.00 uur zullen vele artiesten en kunstenaars hun marktkraampjes op de artistieke markt openen voor het publiek waarna om 12.00 uur de paardenraces losbarsten, de Cos de Sant Antoni, waarbij de paarden en hun berijders diverse rondjes om het parcours moeten rijden om de prijs in ontvangst te mogen nemen. Spectaculair om te zien.

Op maandag 17 januari, de dag van San Anton, de schutspatroon van alle dieren, zullen de straten van het dorp rond 13.00 uur gevuld zijn met paard en wagens tijdens de Els Tres Tombs. Daarvoor, om 12.00 uur, vindt er een speciale kerkmis plaats in de Sant Esteve kerk waarbij alle eigenaars van dieren hun beesten kunnen laten inwijden.

Meer informatie over de festiviteiten op andere dagen is hier te lezen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend