menu: rubrieken, zoeken & meer

Huidige corona-maatregelen Andalusië gelden nog tot tenminste 19 maart

Huidige corona-maatregelen Andalusië gelden nog tot tenminste 19 maart
Beeld: 123rf (aangepast)

Huidige corona-maatregelen Andalusië gelden nog tot tenminste 19 maart

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – De regionale regering van de autonome regio Andalusië heeft reeds op 5 maart laten weten dat de huidige corona-maatregelen verlengd zijn tot 19 maart 00 uur. Alle inwoners van Andalusië hebben dus nu nog tenminste één week te maken met regionale en provinciale lockdowns, een avondklok, winkels en horeca die om 18 uur of helemaal moeten sluiten en gemeenten met een lokale lockdown.

De regionale lockdown van de hele autonome regio Andalusië blijft bestaan wat dus betekent dat niemand de regio in of uit mag reizen. Er zijn enkele uitzonderingen op die regel maar daar valt vakantie of bezoek aan tweede woning niet onder.

Sinds 17 januari en dus nu tot tenminste 19 maart hebben de 8 provincies in Andalusië ook te maken met provinciale lockdowns. Dat betekent dus dat de inwoners van Almería, Granada, Jaén, Córdoba, Málaga, Sevilla, Cádiz en Huelva de eigen provincie niet in of uit mogen reizen.

Er zijn ook nog steeds lokale lockdowns, dat wil zeggen gemeenten waar niemand de gemeente in of uit mag reizen. Dat geldt in dit geval voor die gemeenten waar de corona-incidentie hoger is dan 500 per 100.000 inwoners of 1.000 per 100.000 inwoners waarbij in dat laatste geval ook de horeca en winkels dicht moeten.

De winkels en horeca moeten om 18 uur sluiten in de hele autonome regio Andalusië maar sinds 5 maart mogen bars, restaurants en winkels in bepaalde gebieden open zijn tot 21.30 uur. Waar dat mogelijk is afhankelijk zijn van de corona-incidentie waarbij deze onder de 150 per 100.000 inwoners in de afgelopen 14 dagen moet liggen.

De groepsgrootte by samenkomst is 4 personen, inclusief in de horeca daar waar deze geopend is. Dit is niet van toepassing om samenwonenden (maar wel in de horeca). Groepsgroote kan ook 6 personen zijn wat afhankelijk is van de corona-incidentie waarbij deze onder de 150 per 100.000 inwoners in de afgelopen 14 dagen moet liggen.

De avondklok wordt gehandhaafd tussen 22.00 en 6.00 uur.

Om erachter te komen in welke situatie een bepaalde gemeente zich begeeft in Andalusië, kun je gebruik maken van DEZE KAART waarop de gemeenten bepaalde kleuren hebben met de daarbij horende maatregelen (in het Spaans).