skip to Main Content
Geen ‘cara a cara’ maar wel verkiezingsdebat met vijf kandidaten in Spanje
Atresmedia

Geen ‘cara a cara’ maar wel verkiezingsdebat met vijf kandidaten in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Premier Pedro Sánchez (PSOE) heeft een debat met vijf presidentskandidaten geaccepteerd maar wil niets weten van een ‘cara a cara’ ofwel face to face met de partijleider van de PP Pablo Casado. In eerste instantie zou er een debat komen op de publieke zender TVE maar dan zou de partij VOX uitgesloten zijn. Sánchez heeft gekozen voor het formaat van Atresmedia, een commerciële zender omdat VOX dan wel aanwezig kan zijn.

Het belangrijkste verkiezingsdebat in aanloop naar de parlementsverkiezingen op 28 april (28A) zal plaatsvinden op dinsdag 23 april. Dat zal dan niet gebeuren bij de publieke omroep TVE op maandag 22 april omdat daar alleen partijen aanwezig mogen zijn die nu al een vertegenwoordiging hebben in het Spaanse parlement, aldus de regels van de Junta Electoral. Bij TVE zou de (extreemrechtse) partij VOX en de partijleider Santiago Abascal niet aanwezig mogen zijn terwijl deze partij in de verkiezingspeilingen wel als vier grote partij wordt gezien.

Het debat zal dus plaatsvinden bij Atresmedia op dinsdag 23 april waarbij de partijleiders Pedro Sánchez (PSOE), Pablo Casado (Partido Popular), Pablo Iglesias (Podemos), Albert Rivera (Ciudadanos) en Santiago Abascal (Vox) tegenover elkaar staan en een discussie aangaan en hun standpunten kunnen verkondigen voor een miljoenen tv-publiek.

Pedro Sánchez heeft geen zin in een ‘cara a cara’ ofwel face to face discussie met de belangrijkste oppositieleider Pablo Casado van de PP partij. Dit terwijl Sánchez wel in 2015 deelnam aan een ‘cara a cara’ met de toenmalige premier Mariano Rajoy.

Sánchez heeft gekozen voor een discussie met de vijf kandidaten omdat dat in zijn ogen democratischer is waarbij iedereen zijn zegje kan doen en geen enkele partijleider, hoe anders de ideeën dan ook mogen zijn, is uitgesloten.

De PP zegt echter dat Sánchez bang is voor een ‘cara a cara’ omdat de PSOE-partijleider en huidige premier van Spanje geen idee heeft van politiek en zijn standpunten niet kan waarmaken. De kans is ook aanwezig dat Sánchez geen zin heeft in een scheldpartij van de PP-partijleider Casado, iets dat in de pre-campagne maar al te vaak is gebeurd en waarbij Casado de premier van Spanje uitmaakt voor van alles en nog wat waarbij de grens van fatsoen volgens velen in Spanje overschreden is.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
 1. De PP ziet altijd af van een cara a cara de PSOE heeft al meerdere malen aangeven cara a cara niet te weigeren. Ze zijn allemaal te bang gewoon en dat is heel eng, ze komen enkel maar in programmas op TV waarbij ze niet stevig aan de tand gevoeld worden en de programmas die dat wel doen weigeren ze aan mee te werken.

  Heel eng allemaal en maakt je als burger enkel maar onzeker.

  1. Heb je eigenlijk het artikel wel gelezen Fred?
   Aan je reactie te zien niet.
   Misschien even doen en dan wellicht je opmerking intrekken?
   Het is net andersom als jij zegt.
   Overigens wel netjes van Sanchez dat hij VOX ook bij het debat wil hebben.
   Zo heeft iedere partij die een rol gaat spelen tijdens en na de verkiezingen zijn zendtijd eerlijk te pakken.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by