skip to Main Content
Het Alhambra in Granada is en blijft het meest bezochte monument van Spanje

Het Alhambra in Granada is en blijft het meest bezochte monument van Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

alhambra3GRANADA – Het wereldbekende Alhambra is nog steeds het meest bezochte monument van Spanje. Gedurende 2014 kwamen er maar liefst 2,4 miljoen mensen naar het Moorse gebouwencomplex hoog boven de stad Granada. Het aantal bezoekers steeg in 2014 met 20% in de maanden januari en februari, normaal gesproken de rustigste (en koudste) maanden in Granada en gedurende het hele jaar kwamen er 4% meer bezoekers naar het Alhambra.

Het Alhambra, je moet er tenminste een keer geweest zijn, iets wat 2.403.473 bezoekers in 2014 gedacht hebben. En het klopt aangezien het geweldige Moorse complex meer dan de moeite waard is om eens (of meerdere keren) te bezoeken. Niet alleen het Alhambra Paleis zelf is gewild maar ook de Generalife tuinen werden druk bezocht.

Als men de bezoekers van de musea binnen het Alhambra complex bij dit bezoekersaantal optelt komt het aantal zelfs op 3,1 miljoen te staan. De rustigste dag wat betreft bezoekers was 11 december toen er slechts 2.212 personen naar het Alhambra kwamen. De drukste dag was 1 mie toen er 9.329 bezoekers rondliepen in het door Unesco beschermde Alhambra – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken