skip to Main Content

AARDBEVING: Twee baby’s overleven beving van Lorca dankzij overleden moeder

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MURCIA – (Redactie) Reddingswerkers zijn inmiddels alweer enige tijd bezig met het puin te ruimen na de aardbeving in Lorca afgelopen woensdag. Donderdag werden er echter twee baby’s onder het puin vandaan gehaald, levend en wel dankzij hun moeder die de beving echter niet heeft overleefd.

Spaanse reddingwerkers probeerden donderdag orde in de chaos te scheppen tussen de verwoeste huizen van Lorca.  Nog de hele dag na de beving werden mensen levend vanonder het puin gehaald. Brandweerlieden konden twee kleine kinderen, baby’s nog, redden vanonder een ingestort appartementsgebouw in de wijk La Viña. Hun moeder, een 37-jarige vrouw, is dood. ‘Het hele gebouw stortte als een kaartenhuis ineen’, zegt een buurman. ‘Die vrouw liep op dat moment net op straat, op weg naar de tuin, om zichzelf en haar twee kinderen in veiligheid te brengen.’

De aardbevingen kostten het leven aan negen mensen. Zeven slachtoffers konden al worden geïdentificeerd, twee van hen waren zwanger. Naar schatting 130 inwoners raakten gewond. De doden werden vrijdag tijdens een emotionele ceremonie begraven in aanwezigheid van de Spaanse kroonprins Felipe en premier Zapatero. De minister van Binnenlandse Zaken, Alfredo Perez Rubalcaba, stelt nog eens 3.500 bedden ter beschikking voor de inwoners van Lorca, ‘zodat ze toch een fatsoenlijke plaats hebben om de nacht door te brengen’. Of de inwoners ook zullen rusten is een andere vraag.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend