skip to Main Content
Man vermoord vrouw, laat brief achter en hangt zichzelf op in Frigiliana

Man vermoord vrouw, laat brief achter en hangt zichzelf op in Frigiliana

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

frigiliana2aNERJA – De politie is er zeker van, de man die zijn vrouw om het leven heeft gebracht heeft daarna zelfmoord gepleegd door zichzelf op te hangen aan een boom. Het is een waar drama voor het dorp waar het echtpaar bekend was. De 76-jarige Antonio A.M. heeft maandagavond of dinsdagochtend zijn 71-jarige vrouw Carmen G.L. om het leven gebracht in de auto van het stel. Dit voertuig werd gevonden op de weg die naar het landhuisje van het echtpaar leidde. De man hing zichzelf zo’n 300 meter van de auto op aan een boom.

Alles wijst er op dat de man zijn vrouw heeft vermoord omdat zij ernstig en ongeneeslijk ziek was. Dat is althans te lezen in een brief die de politie vond in de auto waarin het lichaam van de vrouw lag, bedekt met een deken. De auto stond niet ver weg langs de kant van het pad/weg naar de Cortijo die het stel bezat in de Pozo Lizar regio, langs de weg van Frigiliana naar Torrox.

Het stel woonde echter in het dorp maar maakte gedurende de weekenden gebruik van het kleine landhuisje niet ver weg van de woning. Een van de twee dochters van het echtpaar, de andere woont in Italië, merkte op dat haar vader en moeder niet in hun ouderlijk huis waren op maandag waarna ze op onderzoek uitging bij de Cortijo. Hier vond ze in de auto het levenloze lichaam van haar moeder en iets verderop haar vader die zichzelf had opgehangen aan een boom.

Alles wijst erop dat de vrouw is gewurgd en daarna overleden. Hoogstwaarschijnlijk heeft haar echtgenoot haar eigenhandig gewurgd en haar daarna met een deken bedekt. Hij had een brief geschreven waarin hij zijn excuses aanbiedt voor deze daad maar dat zijn vrouw ongeneeslijk ziek was en daarnaast depressief, net zoals haar man volgens getuigen in het dorp. Op zo’n 300 meter van de auto met daarin het lichaam van Carmen, heeft Antonio zichzelf opgehangen aan een hoge boom.

Ondanks het feit dat er een brief is gevonden met daarin de bekentenis en de reden voor de moord, de ziekte van de vrouw, meent men toch dat het hier om een geval gaat van huiselijk geweld. Dit omdat de manier waarop de vrouw door wurging om het leven is gebracht niet een alledaagse manier is van een zogenaamde vrijwillige dood vanwege een ongeneeslijke ziekte. Het politie onderzoek loopt nog – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken