skip to Main Content
Aardbeving van 3,5 op Richter schaal bij Lorca in Murcia
123rf

Aardbeving van 3,5 op Richter schaal bij Lorca in Murcia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MURCIA – Pal naast de stad Lorca in Murcia heeft om 8.58 uur donderdagmorgen een aardbeving plaatsgevonden die door veel mensen gevoeld werd. Het gaat om een beving van 3,5 op de schaal van Richter die op slechts 1 kilometer diepte werd geregistreerd.

De aardbeving vond plaats op een moment dat kinderen naar school gingen en anderen met hun werk begonnen. Veel mensen hebben deze aardbeving gevoeld en de 112 noodlijnen ontvingen tientallen oproepen van mensen die wilden weten wat er aan de hand was.

Volgens het Instituto Geográfico Nacional (IGN) had de aardbeving een kracht van 3,5 op de schaal van Richter en vond deze op slechts 1 kilometer diepte plaats ten zuidoosten van de stad Lorca. Op dit moment zijn er geen gegevens bekend over materiële schade of gewonden.

Aardbevingen in dit deel van Spanje in de deelstaat Murcia komen veel voor waarbij het merendeel niet wordt opgemerkt. De IGN meent dat er meerdere naschokken kunnen volgen maar die zullen hoogstwaarschijnlijk minder zwaar zijn en niet opgemerkt worden.

De schrik zit er bij veel mensen in Lorca echter wel altijd in omdat in 2011 een aardbeving met een kracht van 5,1 op de schaal van Richter met een naschok van 4,5 op de Richter schaal voor veel paniek zorgde. Daarbij kwamen negen mensen om het leven en werd er veel schade aangericht.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken