skip to Main Content
Nederlandse jihadist aangehouden in Figueres, Girona

Nederlandse jihadist aangehouden in Figueres, Girona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GIRONA – De Guardia Civil politie heeft in de plaats Figueres (bekend van het Dalí museum) in de provincie Girona een Nederlandse jihadist aangehouden. Het gaat om een Marokkaanse-Nederlander die met Nederlands paspoort aangehouden werd voor zijn band met de Islamitische Staat (IS). De Nederlander werd gearresteerd op verzoek van de Nederlandse autoriteiten.

De Spaanse politie was er achter gekomen dat de man van een reis naar Turkije was teruggekomen naar Spanje, iets wat in samenwerking met de Nederlandse autoriteiten werd onderzocht. Het doel van deze opsporing was om de man nog voordat hij mogelijkerwijs iets verkeerds zou kunnen doen zoals een terroristische aanslag in de stijl van de laatste aanslagen in Turkije, aan te houden.

De man werd in Nederland gezocht en de Nederlandse autoriteiten hadden een internationaal opsporingsbevel uitgegeven. Het is niet helemaal bekend waarom de Nederlandse-Marokkaan in Figueres verbleef en of er op het moment van aanhouding meer mensen bij hem waren – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Volgens mij moeten ze elke jihadisten barbaar in land van oorsprong berechten, en de Arabische sharia toe passen, daarnaast heel de familie deporteren naar land van herkomst, zoals vrouw en kinderen, broers, zusters, schoonbroers, schoonzusters, ouders, schoonouders, tantes, nonkels, neven, nichten enz… heel de troep buiten !!!!
  Maar onze laffe politiekers zijn democraten verstaat u, wij hoog ontwikkelden (deporteren) doen zo iets niet ! Wij staan open voor de grote uitdagingen !!! Dit gaat zo lang duren tot het proces op een keer onomkeerbaar wordt.

 2. @ Marianne Bouwman, het is de Nederlandse overheid die het dubbele paspoort syndroom heeft gecreëerd. Marokkanen en Turken mogen van hun overheid géén afstand doen van nationaliteit, dus ook niet van paspoort. Ik vind dit ook belachelijk.
  Een Turk blijft voor mij een Turk en een Marokkaan een Marokkaan. Net zo goed dat iemand uit Friesland een Fries , Limburger of Zeeuw is al naar geboortig en oorsprong.

  1. Naar mijn mening heeft die mevrouw helemaal gelijk. De overheid heeft ons nederland verkwanselt en (wij ) het volk heeft niet te vertellen. 1 paspoort of terug naar land van herkomst.

 3. Waar ik me aan erger is dat woord Marokkaanse Nederlander.
  Of je bent Marokkaan, of je bent Nederlander en niet allebei.
  Je kan geen twee koningen dienen.

 4. sommige artikelen kan ik niet openen ik weet niet hoe dit komt
  dat van de marrokaanse nederlander heb ik wel kunnen lezen en ben een beetje verontrust omdat ik er zelf woon, ik ben blij dat ik dit nieuws iedere dag ontvang,

  dus dank voor alle informatie

 5. Ter info: De Spaanse Guardia Civil is een op militaire leest gestoelde politiedienst met militaire en civiele functies, net als de Koninklijke Marechaussee in Nederland en de vroegere Belgische Rijkswacht. De Guardia Civil maakt deel uit van twee ministeries; het ‘Ministerio del Interior’ en het ‘Ministerio de Defensa’.

  1. Ja, Joris heeft wel gelijk maar de Guardia Cevil is op dit moment een overblijfsel van de franco tijd. Nu heeft het in niet meer de functie die het had en zou in princiepe opgedoekt kunnen worden en iets minder duurs voor in de plaats kunnen komen. Op eventuele aanvulling op straatpolitie.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken